Hvem bryr seg?

I dag har jeg prøvd å jobbe så mye som overhodet mulig, selv om det er ganske vanskelig å holde fokus etter en hel natt uten søvn. Jeg fikk noen helt ekstreme smerter i kjeven igjen i natt, hvis jeg skal forklare følelsen blir det som at noen konstant hamret meg der med en hammer uten å stoppe. Selv etter å ha tatt smertestillende stoppet det ikke, så jeg endte opp på sofaen i natt hvor jeg klagde for meg selv helt til de tidlige morgentimer…

Siden det ble en litt lang natt, bestemte jeg meg for å unne meg en ekstra god lunsj i dag. Så etter å ha jobbet noen timer på hjemmekontoret, våget jeg meg ut på en ti-minutters spasertur for å kjøpe kyllingsalat med meg hjem. Jeg har jo ikke vært ute på noe som føles som en liten evighet, så det å kjenne litt frisk luft igjen var gull verdt.

– chickensalad and coco juice for lunch –

Jeg tenkte å tipse dere om å slå på TV2 klokken 20.00 i kveld, for å se på Hvem Bryr Seg. Dette programmet er utrolig fint syns jeg, det settes i gang skjult kamera som filmer forskjellige vonde og vanskelige situasjoner – for å se hvem som faktisk bryr seg av de menneskene som er rundt eller går forbi hendelsen. Dere vil kanskje bli forbauset over hvor mange som faktisk går rett forbi noen som åpenlyst blir mobbet, sist jeg så på dette programmet reiv jeg meg i håret i ren fortvilelse pga manglende reaksjon fra forbipasserende. Selv har jeg aldri vært redd for å si i fra hvis jeg ser noen blir mobbet eller urettferdig behandlet, faktisk koster det meg ikke fem flate øre å gi klar beskjed om at slik oppførsel er ikke greit. Men, dessverre er ikke alle av den oppfatning. Det handler om å bry seg om andre mennesker, og strekker ut en hjelpende hånd til noen som sårt trenger det. Så husk tv2 klokken 20.00 i kveld, dere Dette har vi alle godt av å se!

14 kommentarer

 1. Hanne Mjåseth

  Jeg så programmet sist, og det var så fint! Men også utrolig vondt å se på.. Jeg forstår at det kan vere vanskelig for folk å bryte inn, men i situasjonene som pågikk sist var det ingen tvil om at man må hjelpe til! Godt å se at det var noen som stoppet, selv om det burde vært flere 🙂

  Ha en fin kveld <3

 2. Kristina Andersen

  Hanne Mjåseth: Tror nok usikkerheten holder mange tilbake fra å gripe inn, men i slike situasjoner må man bare svelge den usikkerheten og bryte inn. Kos deg i kveld du også, fine Hanne 🙂 Nydelige antrekksbilder på bloggen din i dag, du er så flink!

 3. Kristine

  Jeg hadde også grepet inn hvis det hadde vært så åpenlyst som det det vises på kamera, og det er jeg sikker på at flere hadde gjort. Er enig i at det «å være usikker» er en dårlig unnskyldning til ikke å gripe inn. Men det var så utydelig noen ganger og man kunne jo høre selv etterpå hvorfor de forbigående ikke grep inn. De hadde gode grunner synes jeg, bla. at de ikke hørte hva som foregikk. Det er veldig lett for oss i sofaen å si at vi hadde gjort slik og sånn osv, men hadde jeg gått forbi tror jeg ikke at jeg i det hele tatt hadde fått med meg at det dreiet seg om mobbing når en jentegjeng står og snakker langt oppi marken. Og jeg hadde (som de på kamera sa) vært skeptisk til hvordan moren i køen på butikken hadde reagert om jeg skulle betalt. Kanskje det er ydmykende at hun ikke har penger? Kanskje dette er noe mellom mor og sønn som ikke fremmede bør blande seg inn i? Ikke er det lett å overhøre samtalen heller. Synes hele konseptet ble vanvittig svakt, og det å basere om folk bryr seg på dette programmet blir også for svakt synes jeg. De bør være mer tydelig neste gang, er sikker på at flere vil vise seg hvor mye de bryr seg når de får med seg hva som skjer 🙂 har snakket med mange bekjente og kolleger og mange er enige med meg. Håper det blir et bedre og tydeligere konsept neste gang 🙂

 4. Jeanette

  helt sykt hvor mange som IKKE bryr seg! Blir helt sjokkert

 5. Kristina Andersen

  Kristine: enig i deler av det du sier. Som med moren og sønnen på butikken, det er en veldig vanskelig situasjon.. Man vil jo ikke fornærme moren foran sønnen sin. Men i dagens program med den stakkars jenta som var overvektig, kunne ikke ting blitt mer tydelig. Kunne ikke annet enn å begynne å grine over at ikke fler tok henne i forsvar når hun ble ydmyket på den måten! Jeg syns programmet er fint, og jeg tror det kan åpne øyne – som forhåpentligvis gjør at vi BRYR oss mer 🙂

 6. Jeg synes du er litt vel bastant her når du påstår at folk «ikke er av den oppfatning». Det er nok ikke så enkelt at de forbipasserende tenker «det bryr ikke jeg meg om». Jeg synes programmet kan være en fin påminnelse om at vi kan prøve å følge med i hverdagen for å se etter situasjoner hvor vi har mulighet til å hjelpe, men man skal være forsiktig med å dømme alle som ikke griper inn i situasjonen på TV.

 7. ELSKER bloggen din Kristina, du virker som verdens nydeligste jente! Håper fredagen din blir fin 🙂

 8. Kristina Andersen

  LinnH: Så skjønn du er! Tuusen takk for det 😀 Håper du får en super helg, Linn!

 9. Herremin! Jeg så episoden nå, og jeg blir helt sjokket. Jeg er absolutt ikke redd for å si meningen min vist noen blir urettferdig behandlet, og det må være min egenskap. Og der takker jeg virkelig foreldrene mine. Det skulle ikke vært lov å behandle andre mennesker slik..

 10. Det så ut som en god salat! Hvor er den kjøpt?

 11. Hvor kjøpte du de hvite ullsokkene som du hadde på deg i innlegget under? Med pysjamas når du sitter i soffaen 🙂

  Elsker bloggen din! Stå på

 12. ingeborg

  Så fine bilder!Hvor redigerer du de? 😊 Klem

 13. Christine

  Kunne ikke sagt meg mer enig, ble også overveldet over hvor mange som IKKE bryr seg! Syntes det var et utrolig fint program som setter fokus på de de viktige tingene 🙂

  Må forresten si meg enig med personen over her, det så ut som en veldig god salat! Hvor er den kjøpt? Stå på videre, vakre deg! Kleem

 14. Hvor er salaten fra? Tips til gode cafeer i kristiansand? 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *