Gled en som gruer seg til jul

En av de fineste juleaksjonene jeg vet om er nå satt i gang igjen

– gled en som gruer seg til jul –

En åpen kafédør og fellesskap rundt et måltid er for mange livsviktig, derfor spør Kirkens Bymisjon deg om en middag dette året også. De fleste av oss er så heldige at vi forbinder julen med glede, god mat, samhold, familie og kjærlighet. Dessverre er det ikke sånn for alle, og mange gruer seg sterkt til denne tiden. De forbinder julen med ensomhet, tomhet, usikkerhet og lengsel etter å ha noen å tilbringe høytiden med. Alt er stengt, alle er opptatt med familie og flere mennesker føler seg derfor mutters alene. Jeg får helt vondt i hjertet mitt av tanken på at flere mennesker har det slik, derfor syns jeg det er så utrolig viktig å hjelpe hvis man er en av de som er så heldige å faktisk ha det trygt og godt.

Det koster lite å glede noen som gruer seg til jul, faktisk koster det ikke mer enn 80 kroner. Gi to julemiddager på sms, ved å sende GLEDE til 2490. Det koster 80 kroner, en liten slant å betale for å glede noen som virkelig trenger det

10 kommentarer

 1. Åh, det er SÅ bra at du støtter og skriver om denne aksjonen! Jeg sendte selvfølgelig en melding med en gang, denne videoen rørte meg så <3 Men vet du om man skal få svar på meldingen, en bekreftelse på at den gikk igjennom? Har nemlig ikke fått det.

 2. Fikk svar ETT sekund etter at jeg sendte kommentaren, haha. Det er bare abonnemanget mitt som ikke støtter sms-betalinger. Så jeg får sende et bidrag på nett! 🙂

 3. Henriette

  Jeg sitter og gleder meg som et lite barn til julen, til juleshopping, filmer på TV og god mat. Tenk at det faktisk er noen som ikke får noe av dette, men som heller gruer seg jul. Gruer seg til noe som kanskje eg gang var noe å se fram til, da de var barn. Mange av dem har nok aldri fått opplevd det å ha det bra i julen, det er trist det!

  Jeg blir veldig lei meg av tanken, men samtidig så utrolig glad for at noen velger å gjøre noe med dette, slik som deg! Det er jo dette julen handler om. Det handler ikke om gavene og det overfladiske, men om akkurat dette. Nå ble jo dette nesten en litt klisje tale, haha 🙂 men du skal iallfall vite at du åpner øyne, Kristina <3

 4. Går det bra med deg og kjeven/halsen din? 🙂 har akkurat scrollet gjennom instagramen din, og det er kjekt å se at noen gleder seg så masse til jul som meg selv 😀 elsker julen!

 5. Kirkens Bymisjon har en veldig koselig kafé på Fiskebrygga i Kristiansand. Den er åpen tirsdag – fredag. Maten er billig og god, og pengene du bruker der går til en god sak! Kan anbefale å ta turen innom 🙂

 6. Jeg gruer meg til jul. Ikke av den grunn at jeg ikke har noe sted å være riktignok, men like ille likevel :/ føles som tiden mot jul går så altfor fort når man helst bare skulle vært uten..

 7. Kristina Andersen

  Lene: Nå er jeg nesten helt god igjen, endelig! Henger litt hevelse igjen, men ikke mye 🙂 Så nå går det fremover 🙂

 8. Kristina Andersen

  Henriette: Det å høre at jeg åpner øyne, er det fineste jeg kan høre. Så tusen takk Henriette! Viktig å spre et slikt budskap når man har mange mennesker som følger med 🙂 Klem til deg!

 9. Kristina Andersen

  Lise: Du skal få svar, ja. Med en gang nesten 🙂

 10. Elisabeth

  Det er så fint at du setter fokus på dette! Jeg tror det er mange som ikke tenker over at det er folk som gruer seg til jula. Det er lett å glemme i all gleden man selv føler. Jeg er kjempeglad i jula, og vil dele gleden. Derfor valgte jeg å følge din oppfordring og gi 80 kr 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *