Hjemmelaget tomatsuppe

I dag tenkte jeg å komme med nok et middagstips til dere, nemlig spicy tomatsuppe med kjøttboller og egg. Denne er utrolig smakfull og god, og ekstremt mettende! Jeg og Hilde jukset litt i går, og kjøpte ferdige kjøttboller laget på kalkun og kylling. Dersom du vil lage dine egne må du gjerne det, da bruker du bare karbonadedeig, løk og krydder. Men de ferdige er minst like gode, med fine ingredienser og et ok næringsinnhold. Her kommer oppskrift på nok en god og hjemmelaget suppe!

Til fire små/to store porsjoner trenger du:

4 egg 200 gram kjøttboller 2 hønsebuljong 2 pakker hakkede tomater med basilikum 1 opphakket chili 2 ss tomatpure 3 dl matfløte 3 dl vann

Slik gjør du:

Sett eggene til kok, de skal være hardkokte noe som tar rundt 7 minutter. Start med å blande vann og buljong, la det blir varmt helt til buljongen har løst seg opp. Tilsett så tomatpure, chili, fløte og hakkede tomater, før du tar stavmikseren og kjører den helt til det har blitt en fin og jevn suppe fri for klumper. Til slutt tilsetter du kjøttbollene, og lar suppen småkoke mens du rører rundt i cirka 15 minutter. Eggene tar du i helt til slutt, rett før du skal servere suppen.

– homemade tomato soup –

Ønsker du fire store porsjoner, er det selvfølgelig bare å doble oppskriften. Det er kjempegodt med grove rundstykker til suppa, men absolutt ikke et must – da den er mettende nok i seg selv med både egg og kjøttboller. Server og nyt en varm og smaksrik suppe, som er perfekt enten til middag eller til en ekstra koselig kveldsmat

23 kommentarer

 1. Elsker oppskriftene dine! Gleder meg til og prøve denne 🙂 men kan du legge ut en oppskrift som er sunn og proteinrik? Som passer til oss som prøver oss på diett og er dritalei av det man spiser hver uke.. er så dårlig fantasifull når det kommer til mat…

 2. Tror kanskje du har glemt det som skal være «spicy» i suppen? Chilien kanskje? 🙂

 3. Minst like godt med kjøpte kjøttboller?? Da har ikke du smakt ordentlig gode og hjemmelagde kjøttboller. Det kan jo virkelig ikke sammenlignes. Ellers hørtes det godt ut, men et i utgangspunktet sunt og kalorifattig måltid blir fort en kaloribombe med så mye tilbehør da. Dropper nok brødet selv.

 4. Nam nam,så utrolig godt ut.Skal prøves til middag idag.

 5. Camilla

  Nam, det ser godt ut! 😀 Har en liten utfordring til deg, til en av oppskriftene i fremtiden… En veggis-rett!

 6. Kristina Andersen

  Camilla: Wooh, I like! Tar utfordringen på strak arm, jeg 😀

 7. Kristina Andersen

  Iselin: Woops! Da har jeg skrevet den 🙂

 8. dette blir middag i dag 😀 men tar du i fløten helt til slutt å lar det koke i 15 ? eller etter de 15 minuttene?

 9. Kristina Andersen

  Yvonne: Lar alt koke i 15 minutt, fløten også 🙂

 10. Gleder meg over å legge merke til at du har blitt mer»deg selv» igjen <3 🙂 Bloggen din har alltid vært bra synes jeg altså, men nå merker jeg at du er sterkere igjen. Bra du har lyttet til deg selv og fortsett med det 🙂

 11. Kristina Andersen

  Ine: Føles godt å være litt mer meg selv også 🙂 Takk for fine ord, Ine!

 12. Heheh, bare et litt teit spørsmål. Siden du alltid dekker på til 2, eller tar bilde av to boller er det sånn at du har kjæreste eller er det venninner? 🙂

 13. Vibeke K

  Hei Kristina! Jeg pleier aldri å kommentere, men er inne og leser daglig. Vil bare si at det er veldig kjekt med matoppskrifter! 🙂 Håper kroppen din kommer seg, og at du får trent som du vil fremover – jeg var ekstremt mye dårlig sånn som deg, og til slutt etter 3 år fant de ut at jeg ble kvitt nesten alle plager og sykdom ved hjelp av å kutte ut laktose..

 14. lavkarbo

  Har du vurdert lavkarbo? Noe du absolutt burde gjøre! Kostholdet ditt ifht treningn tilsier 0 resultater. Om du prøver lavkarbo, så skal du se at dine tømmerstokker av ben blir mindre med tiden også, noe jeg tror står sterkt på ønskelisten din over ting som IKKE kan kjøpes;)

 15. sunniva

  hva med fløten og chillien?

 16. Hei Kristina.

  Først og fremst må jeg bare si at du virker som en fantastisk jente, men beina godt plassert på jorda. Derfor velger jeg å spørre deg om dette, og vær så snill å ta deg tid til å lese det jeg har skrevet. Jeg har tidligere skrevet til deg angående den årlige delfin slaktingen som foregår i Japan, Taiji. Jeg skal ikke skrive mye mer, annet en at det foregår nå. Hver dag fra september – mars. Jeg skal ikke legge ut masse info her, det kan du eventuelt søke opp selv hvis du ønsker å vite mer. Roten til denne grusomme slaktingen er delfin show, og «svøm med delfiner» show. Det er de delfinene som blir solgt til akvariumer de i japan tjener penger på, slaktingen (kjøttet) er bare en liten inntekt ved siden av. Jeg ber deg om du vil skrive et lite innlegg om å ikke besøke delfin show rundt i verden, om ikke et innlegg, bare en status på facebooken din hvor alle blogglesere følger deg. Slik at bloggleserene og vennene dine kan bli oppmerksomme på dette. Jeg ber deg Kristina, du kan gjøre en stor endring med en status. Når du får tid, gå inn på dolphinproject.org , eller seasheperd.org. Der finner du MASSE info om delfinslaktingen. Ta gjerne kontakt med meg hvis du også ønsker mer info. Dette er en sak jeg har brent for siden i fjor, og jeg håper vi alle kan få en slutt på det. Flere kjendiser har vært nede i Japan og vært vitne til hvordan denne slaktingen foregår, og det er brutalt. Vi trenger nå at mennesker slutter å besøke delfin show.

  jeg anbefaler deg også ta en titt på filmen/dokumentaren «The Cove», den er å finne på netflix.

  Takk Kristina, håper hjertet ditt vil bli like interessert i denne saken som mitt har blitt.

  Du er en fantastisk jente som brenner for dyr, derfor håper jeg på deg.

 17. Hei Kristina 🙂 liker sååå godt at oppskriftene du legger ut er «vanlige» oppskrifter for «vanlige» folk!! du er så flink og inspirerende! Ikke alle kan spise lavkarbo eller være på diett med kun sei og brokoli eller hva det måtte være… GO YOU!!! digger deg

 18. Jeanette

  lavkarbo: hva i all verden er det du sier? «dine tømmerstokker av noen bein?» utrolig frekt av deg! om du leser denne bloggen så vet du at kristina ikke trener for å bli tynn.hun liker muskler hun!

 19. Hei! Så på et bilde i noen innlegg tilbake noen blanke spisestuestoler, tror kanskje det var hos dine foreldre? 🙂 lurte på om du visste hvor de var fra? 😀

 20. Enig med Oda! 😀

 21. Ville bare komme med et dyrevennlig tips 🙂 Kjøp alltid økologiske egg på butikken 🙂 Den grønne pakken. Eggene du nå kjøper er fra burhøns som aldri har sett hverken dagslys eller gress 🙁 Samme gjelder pakken der det står at det er fra frittgående høns, bare lureri og tull 🙁

 22. Tenkte jeg skulle komme med tips om å få den enda spicy’ere. Stek finhakket løk først til den blir blank, tilsett deretter finhakket chilli og hvitløk. Stek det i par minutter. Deretter tilsetter du, tomatpureen, hakkete tomater, buljongen og fløten slik du gjorde det 🙂 Syns det blir mye mer smak av suppen da.

 23. Cecilie

  Lagde denne i dag, og det er den beste hjemmelagete tomatsuppen jeg har smakt! Takk for oppskrift 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *