Apple Crumble

Varme epler servert med et tykt lag av smuldredeig – det er virkelig den perfekte fredagskos! Det er både søtt, varmende og sprøtt. Og trolig min nye favorittdessert!

Til en stor ildfast form trenger du:

1 kg røde epler 1 dl eplejuice/nektar 90 gr hvetemel 70 gr havregryn 70 gr smør 90 gr sukrin gold

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 200 grader. Start med å vaske eplene godt, og del dem i små biter (fjern alltid kjernen). Ha eplene i en stekepanne, ta over eplejuice og stek eplene i fem minutter. Når eplene er myke nok, tar du de over i en ildfast form. Så kan du begynne på smuldredeigen! Start først med å smuldre sammen smør og hvetemel med fingertuppene, det skal få konsistens som store brødsmuler. Bland til slutt inn havregryn og sukrin gold, før du fordeler smuldredeigen som et lag over eplene i den ildfaste formen. Stek i ovnen på midterste rille i cirka 30 minutter, til lokket er blitt sprøtt og gyllent.

– warm, homemade and delicious apple crumble –

Server og nyt med en gang, denne er best når den kommer rykende fersk fra ovnen! Oppskriften passer perfekt til 4-5 porsjoner, jeg lagte den til bursdagen min og den falt godt i smak hos alle 🙂 Server gjerne med en kule vaniljeis, eller vaniljesaus.

5 kommentarer

  1. Martine

    Ååh, himmel! 😍 Dette skal jeg lage til min brors 30-årsdag! Tusen takk for oppskrift, gode, vakre deg💕 Håper du får en fin helg! Klem fra Martine

  2. Prøv det samme bare med blåbær! Kanongodt! (Frosne fungerer fint).

  3. Mmmm så godt ut!

  4. Kristina Andersen

    Martine: Så gøy! Håper den faller i smak 🙂 God helg Martine!

  5. Det så skikkelig godt ut! Kan man bruke vanlig sukrin i stedet for sukrin gold?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *