Rykende ferske rundstykker

I går spurte Hilde meg om vi ikke skulle lage noen sunne og gode rundstykker som hun nettopp hadde fått oppskrift på til kveldsmat. Og resultatet ble så fantastisk bra at jeg er superglad for at jeg tok bilder underveis, slik at jeg kunne vise dere på bloggen i dag. Dette er noen magisk gode rundstykker bakt på havregryn, de er både sunne og næringsrike.

– til ca åtte rundstykker trenger du –

2 egg 250 gr cottage cheese 250 g havregryn 1-2 ts bakepulver litt salt

Forvarm ovnen til 200 grader. Så går du frem slik vi har gjort på bildene under, med å legge alt av ingredienser i en bakebolle. I stedet for å blande rundt, tar du en stavmikser oppi og moser alt sammen helt til det blir en fast og fin deig. Så ruller du sammen til rundstykker, og plasserer de på et stekebrett. Stek så på midterste rille i ovnen, i cirka 20 minutter. Steketiden varier selvfølgelig etter størrelse og hvor mange rundstykker du får, så følg med underveis.

 – homemade and healthy rolls –

Vi spiste disse i går med masse digg pålegg, spesielt godt blir det jo med gulost og ekte smør. Mmmm, så godt altså! Server gjerne med varm te, det er så koselig med noe varmt i koppen nå som det er høst. Og best av alt! Hvis du får mange nok rundstykker, så er disse supre å fryse ned. Varm de litt i stekeovnen før du spiser disse, så blir de ferske og gode! Dersom du vil, så kan du fint lage dobbelt av oppskriften – så er du helt sikker på å ha mange ekstra liggende i fryseren

37 kommentarer

 1. Luis Ohnstad

  Det der så helt latterlig godt ut! Skal definitivt testes ut :))

 2. Astridz

  Såg godt ut! Men blir de ikke veldig kompakte når de ikke heves? Eller gjør bakepulveret underverker?:D Tror jeg må prøve disse!:))

 3. Kamilla Haaland

  så knallgode ut!

 4. kristina Karlsen

  Nam! Noe alternativer istedet for cottage cheese? Mager kesam?

 5. Kristin

  Brukte du store eller lettkokte havregryn? 🙂

 6. Åååå de så skikkelig gode ut:-) de må prøves! Håper du har det bra og at du føler deg litt bedre:-) du ser uansett fantastisk ut som alltid:-)

  Å tuuuuusen takk for innlegget med selvruningen du bruker,

  Jeg har blitt helt avhengig selv av vita libereta etter det:-) Klikket hjem for å prøve å jeg rett å slett elsker den! Men, den farger av på sengetøy. . Jeg ser du har hvitt sengetøy, hvordan holder du det hvitt? ?? Mitt ser ikke ut:-( smører meg på kvelden og vasker av på morgenen. . Å hvor ofte smører du deg?

  Håper du får en fantastisk dag, det fortjener du:-) klem

 7. Kristina Andersen

  Anette: Så gøy at du liker den så godt! Jeg smører meg også på kvelden og vasker av på morgenen, men akkurat den natten vil det gå av litt på sengetøyet. Anbefaler deg å kombinere det med at du skifter sengetøy dagen etter, det er i hvert fall det jeg pleier å gjøre 🙂

 8. Kristina Andersen

  Kristin: Lettkokte 🙂

 9. Kristina Andersen

  kristina Karlsen: Det vet jeg dessverre ikke. Gi det et forsøk og se 🙂

 10. Kristina Andersen

  Astridz: Bakepulveret gjør susen! 😀

 11. Wow, de så knallgode ut! Og kjempesunne i tillegg. Dette MÅ jeg jo bare prøve 😉

 12. De så helt herlige ut! Så hyggelig å bake sammen 🙂 Hvor er brettet fra forresten? 🙂

 13. Kan den deigen brukes som pizzabunn?

 14. Jeanette

  kristina karlsen: det går fint an å bruke kesam i disse.har prøvd selv,og det blir veldig godt

 15. Martine

  Åh, tusen takk for oppskrift! De både ser og høres fantastisk gode ut 😀 Disse må jeg lage. Håper du får en fin dag videre! Elsker bloggen din<3 Klem fra Martine

 16. Kristina Andersen

  Anonym: du, så lurt! DET må jeg prøve, og det tror jeg absolutt den kan 😀

 17. Hei Kristina 🙂 jeg elsker bloggen din, inspirerende på alle måter. Har sett litt tilbake på tidligere innlegg og fant et hvor du viser leiligheten din 🙂 Utrolig fin 🙂

  Jeg så du hadde en hvit hylle på badet ved siden av vasken.

  Har akkurat flyttet i ny leilighet og har veldig liten plass på badet så da lurte jeg på hvor den hyllen din er fra.

  Den ser ikke så stor ut så tenkte noe sånt hadde fått plass her 🙂

  Ønsker deg en fin dag videre 🙂

 18. Kristina Andersen

  Gro: IKEA 🙂

 19. kan bruke yoghurt også det er veldig godt 😀

 20. Tusen takk for svar 😀 husker du hva hylla heter også??? 🙂

 21. ingrid olive

  I dette øyeblikket spiser jeg disse rundstykkene faktisk! Ble veldig fristet til å lage de når innlegget kom ut, de smaker FANTASTISK. Dette skal gjentas, takk for oppskrift

 22. Amalie Fenre

  Åh, jippi! Så enkel og ikke minst sunn oppskrift. Tusen takk, dette skal jeg jammen meg prøve ut! 😀

 23. Amalie Fenre

  Stikk gjerne innom bloggen min, jeg er ganske ny enda! La ut en oppskrift på verdens beste kyllingrett for et par dager siden, og den tror jeg du vil like! 🙂 Klem

 24. Lagde rundstykkene 😀 kjempe gode!

  Bare lurte på om din deig ble veldig seig og veldig vanskelig å jobbe med?

 25. Hei 🙂

  Jeg prøvde å bruke stavmixeren min til disse men min er tydeligvis veldig dårlig så den ville ikke blande det skikkelig. Hvilken stavmixer har du?? Jeg trenger tydeligvis en ny.

  Ha en finfin torsdag 🙂

 26. Takk for super oppskrift!

  Slengte de sammen til dagens middag og brukte de som brød til fiskeburgere 🙂

 27. Heihei! Tusen takk for god oppskrift! Brukte disse rundstykkene til hamburgerbrød idag pg det ble helt fantastisk godt. Karbonadedeig til burgeren, litt dijon sennep i kesam til dressing og en «salsa» med oppkuttet rødløk, syltagurk og tomat i en skål med litt olje, salt og pepper! Himmelsk

 28. Henriette Sophia

  haha, asså jeg fatter ikke hvordan du fikk de så fine, men mine bare ble en stor klatt på bakepapiret med svidd topp! hihi! Jeg gir opp, kjøkkenet liker meg ikke! Men takk for inspo uansett! Så veldig godt ut <3

 29. Fantastisk gode rundstykker – har brukt de flere ganger 🙂 mammen min lurer på hvor de hvite lyststakene er fra ??

 30. Jeannett

  Hei ! så utrolig deilige rundstykker 🙂 vet du hvor mange karbohydrater det er pr stk ?

 31. 169 kcal per rundstykke! Kjempegode!

 32. Fantastisk gode👍 Og jeg liker ikke engang Cottage Cheese

 33. Er det noen som vet hvor mange karbohydrater det er i et rundstykke?

 34. Kjempe gode!

  Og latterlige lett å lage 😀

  Blitt fast rutine i helgefrokosten disse

 35. Åse-Lill

  Så knall gode ut, så måtte bake det nå 🙂

  Men jeg tok havregrynet i en blender sånn at det ble til mel 🙂

  Eneste minuset var at deigen ble ganske klissete men kansje den skal være det??? 😉

 36. Kom helt tilfeldig over bloggen din og denne oppskriften. Dette må være noen av de beste rundstykkene jeg har smakt! Tusen takk for fantastisk god og enkel oppskrift!!

 37. Jeg eeeelsker denne oppskriften! Lager disse hele tiden! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *