Kanel i svingene

Regnet plasker ned her i Kristiansand i dag.. Men det er faktisk ganske så koselig! Krølle seg under et teppe, snurre film og bare kose seg i varmen inne. Kanskje dere også har dårlig vær i dag? Med tanke på dette tenkte jeg å dele oppskrift på kanelboller med dere i dag. Dette er the real deal – med hvetemel, smør og sukker. Og de er helt fantastisk gode!

Til rundt 40 kanelboller trenger du:

12 dl hvetemel 1,5 dl sukker 1 ts kardemomme 6 ss margarin 2 egg 100 g gjær 4 dl melk

Til fyllet trenger du:

2 ts kanel 1 dl sukker 100 margarin

Fremgangsmåten på deigen er enkel og grei! Du starter med å blande alt det tørre, og smelte smøret. Så rører du i gjæren i varm melk. Pisk eggene, og bland alt sammen. La deigen heve i rundt 40 minutter på et lunt sted, mens du blander sammen fyllet. Når hevingen er ferdig, kjevler du ut til en avlang deig, og smører på fyllet. Rull så sammen til en lang pølse som du skjærer i biter, og etterhev i 30 minutt. Stekes på 250 grader i cirka 10 minutt, avkjøl så bollene på rist.

God lørdag ønskes dere alle

11 kommentarer

 1. Siv Renate

  Jeg er helt enig med deg! Man har jo da en god grunn til å kose seg inne med mye god mat hehe:-) Kanelsnurrene så kjempe gode ut! <3

 2. Synes alltid det er gøy når du legger ut oppskrifter. Et lite tips er å heve snurrene også etter du har rullet de sammen, ca 30 min. Da dobler de i størrelsen ….. big is better eller hur? Høhø. Det er ikke ment som pirk men bare tips altå.

  Og ikke minst, god bedring og håper du får ristet av deg infeksjonen asap!!

 3. Ååååå, kanel i svingan <3 Digg! Takk for oppskrift, den skal jeg prøve i morgen! 🙂

 4. :O Det der er ikke lov 🙁 Jeg som har begynt å spise sunnere og holde meg borte fra alt det som er godt.. *Vann i munnen* Hehe.. Jaja, jeg får bare tenke på resultatene jeg får 😉

 5. Kristina Andersen

  V: Det er helt riktig! Og det skulle også stå, men jeg glemte det.. Haha! Takk snille, er heldigvis litt bedre i dag 🙂

 6. Henniie

  Laga pizza snurrer jeg 🙂

 7. Nam, det så fristende ut 😉

 8. Silje Solheim

  Nam,så utrolig godt ut!! God bedring og slapp godt av fine Kristina 🙂

 9. Mia Elise

  jeg elskeeeer at du spiser sunt i ukedagene og skeier litt ut i helgene ! det gjør meg så glad egentli haha, at du ikke kun fokuserer på å spise sunt osv, men at du koser deg i tilleg !!

 10. Å det så godt ut 🙂 elsker kanel, smaker så godt det 🙂

 11. Kamilla Haaland

  Så utrolig digg ut!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *