Sukkerfri julemarsipan

Julen er rett rundt hjørnet, så i dag bestemte jeg meg for å sette i gang med årets første juleoppskrift til dere på bloggen! Jeg er stor fan av sukkerfrie og sunnere alternativer – og denne julemarsipanen ble bare rågod! Faktisk like god som vanlig marsipan, jeg fikk nærmest sjokk når jeg smakte på dem. Disse må dere uten tvil prøve og overraske familie eller venner med. Marsipanen er også perfekt for diabetikere og for de som ikke tåler gluten – noe jeg syns er fint. Alle må jo få spise julebakst!

For cirka 10 marsipanbiter trenger du:

2 dl sukrinmelis 4 eggehvitter  1 ts sukringold 4 dråper sitron 3 dl lyst mandelmel

Fremgangsmåten er så enkelt som at du blander alt sammen til en fin masse, og presser alt sammen til en marsipanklump i en plastpose. Legg deigen så i kjøleskapet, og la den være der i en god time. Når den er ferdig ruller du marsipanen ut i kuler, og pynter de med det du måtte ønske. Jeg rullet mine kuler i kakopulver, 86% sjokolade og kokkos, mens noen var uten noe med en liten mørk sjokolade i midten.

Server og nyt! Disse er jo perfekte å lage til familieselskapet, årets julebord eller lage sammen med venner på bakekvelder. En ting er sikkert, og det er at disse smaker akkurat som vanlig marsipan. Gi meg gjerne en tilbakemelding dersom dere tester de ut

36 kommentarer

 1. Kamilla Haaland

  Åh, nam! Dette må testes!! 🙂

 2. Å!! elsker marsipan , de må jeg prøve 😀

 3. Disse så jo bare fantastisk gode ut.Skal prøves nå.

 4. Marita Dæhlin Nygård

  Normalt så er jeg ikke så fan av marsipan, men disse så utrolig gode ut så jeg må få prøvd ut disse! Yummi, krysser fingrene for at du kommer med flere oppskrifter fremover, synes det er så gøy. 😀

  Ha en super super fin dag, Kristina!

 5. Maria Isabell

  ÅÅÅÅ! Takk for tips!! 😀 Jeg går jo på lavkarbo, så ofte kan jeg ikke lage de oppskriftene du legger ut. Men denne er jo perfekt! Skal garantert lage den 😀

 6. JAAA, NAAM!! sååå mye bedre enn marsipanen i butikken, og når den kan nytes med god samvittighet også er det jo perfekt 😀

 7. Namnam! Spennende oppskrift som frister 🙂

 8. Hei

  Hvor får man kjøpt ingrediensene? 🙂

 9. Mari Herum

  Åhh! De så kjempegode ut! Skal garantert prøves ut! 🙂 Forresten: Hvor er det man får tak i sukringold? 🙂

 10. Kristina Andersen

  Mari Herum: Jeg har kjøpt mitt på Sunnkost 🙂

  Anna: Helsekost butikker, f.eks Sunnkost 🙂

 11. Kristina Andersen

  marthe: Ikke sant! Blir ikke bedre enn dette 😀

  Maria Isabell: Ååå så bra!

 12. Kristin

  Å, disse skal definitivt testes ut. De så nydelige ut! Hva heter mandelmelet du har brukt? Jeg har bare funnet mørkt mandel mel. Kom gjerne medf flere gode sukkerfrie oppskrifter :):)

 13. hei, hva slags app bruker du på bildene dine?

 14. Cristine

  Disse ser kjempegode ut, og skal absolutt prøves ut når eksamenstiden er over! 😀

 15. Kristina Andersen

  Kristin: Jeg bruker dette 🙂 http://sunkost.no/upload/2011/10/13/mandelmel_500g_no_se_dk.jpg

 16. Kristina Andersen

  lisa: Piscasa her 🙂

 17. Monique

  Superdigg! I år kan endelig lillegutt være med og trille julemarsipan – er så koselig! Årh, jula <3

 18. Kristina Andersen

  Monique: Ååå, tenk så koselig det blir!! Smelt <3

 19. Hvordan er konsistensen på denne marsipanen? Er den lik vanlig marsipan? 🙂 For jeg har prøvd en litt annen marsipanoppskrift, men konsistensen ble veldig «smuldrete» når man spiste den!

 20. Heei !

  er du fornøyd med iphone 5s? vurderer å kjøpe iphone, har bare hatt samsung galaxy til nå…skal jeg gåover til iphone? 😉

 21. Den så jo bare supergod ut!

  Et tips er å tilsette et par dråper mandelessens, det gir enda mer smak 🙂 Jeg laget marsipan med sukrinmelis og lyst fettredusert mandelmel (det vanlige) fra funskjonell mat en gang, og den ble mye bedre med noen få dråper mandelessens. Tror litt av smaken går bort fra mandelmelet når de gjør det fettredusert.

 22. Du er så skjønn!

 23. Hei Kristina! Du er nok sikkert kjempe travel for tiden. Men jeg lurer rett og slett på om du kunne lagd et lite innlegg der du skriver om smarte gavekjøp til venninner. Sitter i en liten knipe med null kreativitet, og har begynt å stresse litt nå. Så håper du får tid til dette 🙂

 24. Ingvild

  Å gud, det så utrooolig godt ut! Hmm, kanskje det er disse jeg skal lage 1desember? Gleder meg til flere julete oppskrifter fra deg:)

 25. Hei Kristina 🙂

  Vet du hvor lenge dette kan bli liggende? Tenkte det kunne være en perfekt gave til min bror som jeg helst ikke kan gi noe av verdi da han er rusmisbruker. Blir det litt tidlig å lage allerede nå?:)

 26. Camilla Grimstad

  Det både så og hørtes godt ut! De må jeg prøve meg på. Takk for tipset 🙂

 27. Kristina Andersen

  H: Jeg er litt usikker.. Mamma mente de kunne ligge en stund, hvis du oppbevarer de kaldt og i en matboks. Så snilt av deg å lage det til broren din, det er nok en kjempefin gave han vil bli glad for <3

 28. Kristina Andersen

  Hanna: Takk for tips! Det skal jeg uten tvil prøve neste gang 😀

 29. Kristina Andersen

  Yvonne: Superfornøyd.. Hadde Samsung galaxy s4 før, og iphone 5s er utrolig mye raskere og bedre 🙂

 30. Hei Kristina!

  Jeg vet ikke om de selger lyst mandelmel på sunkost her i byen, er det eventuelt noe annet man kan bruke? Og tror du mandelessens kanskje blir å hjelpe på smaken? Tenkte jeg skulle hive meg rundt og overrakse mamma med disse når hun kommer hjem fra jobb! :))) Ha en super dag Kristina, og god bedring! <3

 31. Kristina Andersen

  ingrid: De selger det her i byen, på Sunnkost :)) Prøv mandelessens, jeg tror det om mulig vil bli enda litt bedre da. Så koselig å overraske mammaen din! Ha en suer dag <3

 32. Hei vakreste deg:) Tusen hjertelig takk for at du deler slike oppskrifter. Vet ikke helt hvorfor, men det at du faktisk nevner diabetikere i et innlegg gjorde meg så stolt og glad.. Tok meg selv i å smile bredt. Hehe.. Høres kanskje litt rart ut.. Men jeg er ny diagnostisert med diabetes.. Fikk det veldig akutt nå i sommer og har vært utrolig syk, og kan vel takke høyere makter for at jeg er i live i dag.. For meg har det vært en utrolig stor påkjenning å få denne sykdommen.. Men jeg har holdt motet oppe, med blant annet å lese bloggen din. Det har vært et lyspunkt:) Du har fått meg til å virkelig satse på trening, noe som hjelper meg mye i forhold til sykdommen.. Både psykisk og fysisk.

  Takket være deg skal jeg fra i dag bære sykdommen med stolthet:)

  Stå på videre du, fantastiske jente. Vi trenger slike som deg her i verden:)

  <3

 33. Disse så så gode ut at disse skal jeg prøve helgen 🙂

  bare å dele flere oppskrifter, så gøy å få litt inspirasjon!

  god bedrng til deg

 34. Måtte lage disse i går, og jeg sier bare NAM!! Kjempe gode!! Takk for oppskrift, nå er julen reddet. Kan spise disse med litt bedre samvittighet 🙂 🙂

 35. Laget disse akkurat, og var veldig skeptisk til at du sa de skulle smake som vanlig marsipan. Men det gjorde de faktisk, smakte så godt! SÅ ENKELT herregud 🙂 Veldig kjekt i julen. Fortsett med slike oppskrifter, supergøy!!

 36. Åhh, så utrolig godt ut!:-D Denne måå bare prøves! hihi, takk for tipset!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *