Verdens beste gulrotkake

Jeg tenkte å gi dere oppskrift på verdens beste gulrotkake, og denne er ikke av den sunne varianten. Men den er såå god, og perfekt nå i påsken eller til helgekos! Det er mommo sin oppskrift, og jeg blir like glad hver eneste gang hun lager den.

Til gulrotkaken trenger du:

4 egg ♥ 3 dl sukker ♥ 1 og en halv dl rapsolje ♥ 3 dl hvetemel ♥ 2 ts natron ♥ 3 ts kanel ♥ 1 ts salt

1 ts vaniljesukker ♥ 4 revne gulrøtter

Til glasuren trenger du:

1 pakke myk philadelphia original (200g) ♥ 100 g myk margarin ♥ 225 g melis ♥ 2 ts vaniljesukker

Slik gjør du! Egg og sukker piskes til egedosis, tilsett rapsolje. Deretter tilsetter du resten av ingrediensene, og rører sammen til du får en fin og jevn blanding. Når dette er gjort rasper du så opp fire gulrøtter, som du tar i røra helt til slutt. Hell røren oppi skypanne, og stek på 190 grader i cirka 30 minutter. Kan også stekes i to runde former, slik som det er gjort på bildene. I mens kaken steker, lager du glasuren. Margarin og philadelphiaost blander du sammen i miksmaster, og deretter har du i melis og vaniljesukker. Ta oppå kaken når den er ferdig avkjølt.

Server og nyt, jeg håper det smaker!

19 kommentarer

  1. mormor og mormor, det der er vel standardoppskriften 😛 lager en slik en akkurat nå, fant den på dinmat.no. Ganske nøyaktig samme oppskrift 🙂 Og ja, den er nydelig, hehe!

  2. Kamilla Haaland

    Den blir jo alltids litt sunnere hvis man bytter ut sukker med sukrin, og hvetemel med mandelmel 🙂 Takk for flott oppskrift! Gulrotkake er virkelig det beste jeg vet! Utrolig godt.

  3. hilde - trening & kosthold

    Den kaken så bare helt fantastisk god ut :O Vet du når nettbutikken din åpner igjen? Gleder meg sånn til å kjøpe noen nye treningstopper 😀

  4. Jeanette

    har akkurat samme oppskrift på den selv.og denne kaken er så sinnsykt god! Skikkelig saftig

  5. Nam 😀

  6. Nam!

  7. Kristina Andersen

    Den er Nam med stoooor N 😀 Hihi!

  8. Kristina Andersen

    Ikke lenge igjen nå. Hadde håpt vi skulle blitt ferdig denne måneden, men ser ut som det blir i begynnelsen av April 🙂

  9. Kristina Andersen

    Jeg har ikke sagt det er Mommo som har oppfunnet oppskriften, har jeg det? Det er henne jeg alltid får kaken av, så da blir det liksom mommo sin gulrotkake i mine øyne :)<3

  10. Lizbeth Osnes

    Ååhh, nam! Denne kaken fristet faktisk voldsomt nå, selv om jeg i bunn og grunn er så mett at jeg nærmest triller 🙂 Ikke annet å forvente etter kalku-middag hos svigers! 😉

    ? Lizbethosnes.com

  11. Den ser fantastisk ut :):) Og mommo er mommo, ikke bry deg om hva folk sier om usunnheter og «hvor oppskriften egentllig kommer fra..» Klemmmmm <3 Håper du har en super påske og at det ikke blir noe mer tull med denne drapssaken 🙂

  12. Kristina Andersen

    Takk søte Mari <3 God påske!

  13. Ville nok brukt en annen plante som pynt ettersom påskeliljer er giftige.. Ellers ser den kjempegod ut 🙂

  14. Hei Mari
    jeg bakte denne kaken etter oppskriften din i dag, for første gang. Mor og jeg skal kose oss med den seinere i kveld når den har stått i kjøleskapet en liten stund…vi gleder oss!. Takk for bryet du tok med å legge den ut, ha en riktig god helg med gjengen din :o),

  15. Hei Kristina

    jeg bakte denne kaken etter din oppskrift i dag, for første gang. Mor og jeg skal kose oss med den seinere i kveld når den har stått i kjøleskapet en stund. Takk for bryet du tok med å legge den ut. Vi gleder oss til å smake! Ha en fortsatt riktig god helg med gjengen din :o),

    Vennlig hilsen Aina.

  16. Skal det ikke være bakepulver i denne? 🙂

  17. Skal det ikke være bakepulver i denne? 🙂

  18. Linn Hege

    Nydelig kake! Takk for god oppskrift!:)

    .. Og klart det ikke skal være bakepulver i. Rekker godt og vel med et hevemiddel og her brukes jo natron som hevemiddel:)

  19. Hva er en skypanne? Hvor stor er den?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *