svar på spørsmål – del 1

Har du utdannet deg som noe eller er du forsatt student?

Jeg er ikke udannet noe etter VGS. Burde vel egentlig plassert meg på skolenbenken igjen, men jeg har virkelig ikke snøring på hva jeg vil bli. Jeg brenner jo veldig for trening, så den siste tiden har jeg lekt litt med tanken på å bli personlig trener. Men, jeg vet virkelig ikke hva jeg vil utdanne meg til for å være ærlig. Dere som vet og allerede er i gang er utrolig heldige, skulle ønske jeg var like skråsikker på hva jeg ville gjøre i fremtiden. Men, jeg finner nok ut av det!

Hvem er ditt største forbilde, og hvorfor?

Jillian Michaels er en dame jeg ser veldig opp til innen trening, hun er virkelig bare helt rå. Oprah Winfrey er også helt fantastisk, jeg har så stor respekt for den dama og alt hun har klart å oppnå. Jeg liker kvinner som har bein i nesa, står for det de tror på og kjemper for drømmene sine.

Pleier du å spise brød, rundstykker osv i hverdagen?

Jeg spiser sjeldent brød og rundstykker, men hvis jeg gjør det – så er det hjemmebakt spelt. Jeg blir veldig dårlig og oppblåst i magen av ting som pasta, brød og poteter, så derfor prøver jeg å holde meg unna så langt det er mulig. Speltbrød er derimot noe av det beste jeg vet, og i tillegg supersunt. Så hvis jeg absolutt vil ha brød, blir det dette jeg spiser.

Hvordan takler du kommentarene som kommer inn, de som kommenterer lårene dine og lignende, når du har jobbet så hardt?

– Jeg blir helt ærlig ikke lei meg i det hele tatt. Hadde målet mitt vært å få tynne fyrstikklår, så ville jeg blitt lei meg. Som sagt så syns jeg sterke og veltrente jenter er det fineste som finnes, og det er også det jeg jobber mot. Lårene mine er kraftige, men de er ikke kraftige av fett. Det kalles muskler. Og har man masse muskler i lårene, vil de ikke automatisk ikke bli supertynne. Personlig så digger jeg jenter som Kim Kardashian, jenter skal jo ha former. Strong is the new skinny!

Er du redd for at du har dratt treningen og kostholdet for langt? At du har mistet ‘kontroll’ og det har blitt en besettelse? Velger du trening foran venner, familie og andre gjøremål?

– Treningen har blitt en del av min livsstil, og er langt i fra en ond besettelse. Jeg elsker å trene, jeg elsker å spise sunt og jeg elsker å være aktiv!  Selv velger jeg ofte å trene fremfor å være sosial, men dette er et valg jeg tar fordi jeg har et mål og fordi jeg liker det sånn. Sosial kan jeg være i helgene, men i ukedagene prioriterer jeg trening og jobb så sterkt jeg bare kan. Når det kommer til kosthold så er jeg såpass glad i mat at jeg hadde ikke klart å få en spiseforstyrrelse om jeg så hadde villet. Haha!

Jeg lurer på hvorfor du har byttet endel venner? Kan det gå på misunnelse av hvor langt du har kommet med bloggen?

– Det er mange av dere som lurer på hva som har skjedd med den gamle vennegjengen min. Jeg har ikke lengre mye kontakt med mine gamle venninner, rett og slett fordi jeg ble frosset ut av gjengen – uten at jeg helt klarer å forstå hvorfor. Det var en gang det var det veldig hardt å ikke lengre være en del av de jentene jeg en gang var så glad i, men nå som jeg snart er 22 år klarer jeg å se ting mye klarere.

Det er så deilig å ha kommet i den fasen av livet der man faktisk merker hvem man vil være venner med livet ut. Den dagen i dag har jeg ikke lengre hundre venninner, men en fin liten jentegjeng som virkelig betyr verden for meg. Disse jentene er så fantastiske, og jeg føler meg så heldig som har dem i livet mitt! Jeg har ikke behov for å opprettholde overfladiske venneforhold, det viktigste for meg er å ha venner som jeg kan stole på, venner som vil meg godt og venner jeg kan være meg selv med. Jeg kommer aldri til å glemme følelsen av å bli utfryst av min gamle vennegjeng og plutselig føle meg ganske alene – men jeg er likevel glad jeg gikk igjennom det.

– Hva er planene dine framover?

– Planene fremover er å følge drømmene mine! Og drømmene mine er å reise mye, oppleve verden, kjempe for dyrenes rettigheter, starte min egen nettbutikk, få en stabil økonomisk fremtid, kjøpe min egen leilighet, komme i enda bedre form og jobbe enda hardere. Jeg har en spennende tid i møte, en en ny epokee begynner allerede i September for meg. Jeg har så mye å glede meg til!

Hvordan føler du selv at du har forandret deg det siste året?

Vil ikke si at jeg har forandret meg så mye det siste året, da vil jeg heller velge å si årene. Jeg har blitt en mye mer ydmyk og rolig jente, som har funnet seg selv og på mange måter blitt voksen. Den største forandringen er vel livsstilen min – alkohol og tullball er som dere vet byttet ut med jobb, trening og sunt kosthold. Jeg koser meg virkelig, og har klare mål for fremtiden.

Hva er lykke for deg?

Lykke for meg er så mye. Men det som er den aller beste følelsen av lykke, det er å føle seg elsket og satt pris på. En dramafri hverdag, fylt med herlige mennesker og fine opplevelser – er gull verdt. Følelsen av lykke kan være å spasere rundt med et smil om munnen, bare fordi livet er så fint. Vind i håret, en søt sms eller en god klem fra en venn. Lykke er hva man gjør det til, og for meg er det de små tingene som teller… ♥

30 kommentarer

 1. Så fine svar 🙂

 2. Turid Nordvik

  hahaha, jeg fant denne videoen av deg!
  http://www.youtube.com/watch?v=YI6CdCBRaaI&feature=plcp

  så utrolig søtt!

 3. Bra svart, Kristina 🙂 Ønsker deg en fin dag!

 4. Camilla

  Ååå, digger bloggen din! Pleier egentlig aldri kommentere blogger, men jeg bare må gjøre det på din blogg! Du virker som en utrolig bra og positiv jente og jeg får masse inspirasjon fra deg, spesielt om trening og det å tenke positivt! Må bare fortelle om vennegjeng sånn som du skrev om her. Har nettopp begynt på vgs og jeg har (hadde) to gode venninner som jeg kjente veldig godt og også mange kjente som skulle begynne der. Etter bare en uke har jeg mistet helt kontakt med den ene venninnen min. Hun ignorerer meg stort sett og er mer opptatt av status og å ha maaange venner. Nå er jeg ikke bra nok lenger og ikke pen nok, og ja generelt er jeg ikke bra nok, og det virker som om hun er flau over meg. Syns det blir for teit når vi har kjent hverandre så lenge og da vi satt sammen i klasserommet på ungdomsskolen kunne vi snakke om alt hele tiden. Da vet man ihvertfall hvem som er en god venn og hvem som ikke er det. Heldigvis har jeg en del andre kjente som jeg kan være med som tar initativ til å snakke med deg og lar meg være med. Heldigvis.Tilbake til deg. Vil bare si at det er så bra at du tar fram det som er positivt, blir så glad når jeg leser bloggen din! Takk for meg 🙂

 5. KristinV:)

  Om du har lyst til å komme tilbake på skolebenken, men har null peiling på hva du vil bli, så kan du evt. lage et tankekart hvor du noterer ned hva du liker, hva du er flink til og hva du brenner for. Det kan iallefall hjelpe deg litt:)
  Gleder meg iallefall til å høre hva du skal i September 😀

 6. håper du hilser til meg i neste runde, hadde vært så gøy 🙂 gøy å lese dette forresten, du gir så ordentlige og bra svar og svarer skikkelig utfyllende

 7. Wow! Du er en så stor inspirasjon Kristina! Jeg elsker bloggen din, og hver dag er den en stor inspirasjon for meg, ikke bare når det gjelder trening, men også du som person 🙂 Det at du virkelig bare lever livet, jobber for å oppnå det du ønsker, og følger drømmene dine og har så gode mennesker rundt deg!
  Stå på, du er virkelig et forbilde for meg 🙂

 8. Er du fortsatt venninne med hun du har tatovering med?:)

 9. Angrer du noen gang på den bff-tattoveringen din ettersom du ikke lengre er «venn» med hun den representerer?

 10. Kristina Andersen

  Det føltes riktig der og da, men jeg vil ikke anbefale å ta en slik tattovering når man er såpass ung 🙂

 11. Kristina Andersen

  Vi hilser og slår av en prat når vi treffes, men ikke noe stort mer enn det. Vi har vokst i fra hverandre, slik som mennesker gjør av å til 🙂

 12. Kristina Andersen

  Så koselig å høre Ida! Tusen takk <3

 13. Kristina Andersen

  Så koselig å høre søte deg! Trist når det blir sånn, men bare husk at da var hun heller ikke verdt å samle på. Gode og trygge venner er det beste man kan ha, kvalitet fremfor kvanitet. Stor klem til deg <3

 14. Hvem er det som bestemmer at jenter SKAL ha former?:-)

 15. En ting er hvis du har en venninne som ikke er bra for en, men det som er skikkelig kjipern er når du har en i familien som behandler deg som lort og man må forholde seg til den personen hele tiden. Hva ville du gjort da? Prøvd å snakke, men personen liker meg bare ikke..

 16. Kjersti

  Tusen takk for det du skrev under spørsmålet om vennebytte! Det hjalp meg virkelig mye. Jeg opplever selv i disse dager å bli «frosset ut» av min vennegjeng. Ingen sier meg hvorfor jeg ikke blir inkludert, men alt startet da jeg fikk min første faste jobb (ingen av de andre har fast jobb), da jeg fikk min nåværende kjæreste og spesielt nå når jeg har kjøpt min første, superfine leilighet. Jeg har på følelsen av det er misunnelighet som stenger meg ute, men jeg vet ikke. Jeg vet iallefall at dette ikke er sånn jeg ønsker at venner skal være mot hverandre, og takket være det du skrev skal jeg nå se meg om etter andre venner – venner som jeg fortjener og venner som fortjener meg 🙂

 17. <> Det er ingen fasit på hvordan man skal se ut. Så lenge man er frisk, normalvektig, er aktiv og har et sunt og variert koshold holder vel det? Noen er kjempetynne av naturlige grunner på samme måte at noen (flertallet) har former og litt kjøtt på bena. Kan man ikke slutte å si hvordan man skal og ikke skal se ut? Det blir bare feil.

 18. åh, jeg elsker at du er et så flott og sunt forbilde! Strong IS the new skinny, du ser absolutt helt fantastisk ut!

 19. Kristina Andersen

  Det er helt sant! Nå sier bare jeg hva jeg syns er riktig for min del. Det som er viktig er uansett at man er frisk og har det fint med seg selv 🙂

 20. Kristina Andersen

  Fikk helt frysninger av kommentaren til Kjersti. Slik ord gjør at jeg er glad jeg bestemte meg for å være ærlig, nettopp for å kunne hjelpe andre som sitter i en slik situasjon. Jeg syns absolutt du skal se deg etter andre venner, det finnes så mye bra og ekte folk der ute – så det VET jeg at du vil finne. Stor klem fra meg, og kos deg med alt det gode du har i livet ditt! <3

 21. Hei, Kristina 😀
  Det er så inspirerende å lese om hverdagen din, og treningen din. Blir så glad av å lese den, og det er et fint avbrekk fra hverdagen!
  Også hadde jeg et lite spørsmål. Du la ut en oppskrift på noen pannekaker for en stund siden, og jeg har leita etter dem, men finner det ikke igjen, så lurte på om du kunne legge ut oppskriften en gang til ?:)

 22. Sofie Riddervold

  Åå jeg likte svarene dine! Satt jo nesten bare å nikket, fordi jeg er så enig i svarene dine. Alt om venner, lykke og alt, kjempefint! Jillian Michaels er dessuten best, helt enig der også.

 23. Åh, hvordan klarer du å få fram den motivasjonen 🙁 Har gått ned mye i vekt, men klarer ikke å stramme opp kroppen!!

 24. En sak har som oftest flere sider…Kanskje de tidligere venninnene dine ikke har samme oppfatning av hvorfor dere ikke er venninner lengre??

 25. Jeg synes det er tankevekkende at kropp og utseende har så mye å si for om noen i dag blir andre unge jenters forbilder. Dette er ingen kritikk av deg, Kristina, men bare en vekker til dere som kanskje ikke synes dere «når opp» mtp å klare seg godt gjennom alle hverdagens gjøremål.

  Ofte sammenligner man seg med flere samtidig, og tar gjerne den beste egenskapen til hver enkelt av dem. Uten å tenke på at alle som har positive sider også har sine negative. Ikke rart man ikke kan måles med dette!

  Det er viktig å merke seg at Kristina prioriterer trening og kosthold foran mye annet, slik som skolegang. Dere som velger skolegang, kan nødvendigvis ikke ha like mye tid til trening. Det handler om prioriteringer i livet.

  Det var bare en liten oppmuntring til dere som kanskje ikke trener 5 ganger i uka, men til gjengeld treffer venner et par ganger i uka og faktisk gjennomfører en utdannelse. Kanskje er det dette som er de riktigste prioriteringene for DEG.

  Stå på alle sammen! Dere er alle flinkiser! 😉

 26. Åh, Kristina jeg digger deg!!

 27. Bra svar! Du må gjerne lage flere innlegg som dette 🙂

 28. Du er heldig som virkelig har funnet treningsgleden! Jeg orker ikke tanken en gang, selv om jeg gjerne vil komme i bedre form og leve sunt. Hvordan var det du begynte? Og sirka hvor lang tid gikk det før du begynte å like det?

 29. Åå! Jeg elsker bloggen din! Jeg skjønner hvordan det er å bli frosset ut, jeg blir det nå, føler meg alene og vet ikke hvorfor. Jeg lurer på om du har noen tips? Til å komme seg over det litt lettere? Er ganske lei av å gråte om kveldene og ikke ville på skolen nå, så alle mulige typer råd hadde vært bra.
  Elsker bloggen din!

 30. Bladde gjennom arkivet og var så godt å lese det du hadde skrevet om venninnegjeng. Jeg slutter på vgs nå, og etter det tøffeste året i mitt liv i tredjeklasse etter et år på utveksling for og så komme tilbake står jeg igjen sliten, lei og spent på å snart kunne velge mitt eget liv. Jeg gikk fra å forstå at en stor vennegjeng betyr ingenting, men det er de nære og kjære som betyr mest. Likevel sliter jeg med å finne min plassering i Norge og her, og lurer på om du har noen tips til hvordan ting vil bli nå som skolen er slutt. Tusen takk for st du har en så fin og ærlig blogg, er så fint når forbilder som deg faktisk kan sette ord på vonde følelser som å bli utfryst i en vennegjeng. Stor klem <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *