SERIETIPSET: DØDEN PÅ TRAPPEN

Jeg har fått meg en ny FAVORITTSERIE! En serie som jeg dessverre slukte ferdig på fire dager, hehe. Hvorfor gjør jeg sånt? Den dagen jeg har selvdisiplin nok til å unne meg en episode hver dag skal jeg være stolt av meg selv. Men det er jo så vanskeliiiig når man ser på noe skikkelig spennende og ikke klarer å la være. Jeg fikk tips av Belinda om denne serien som heter The Staircare, og i følge henne måtte jeg loooove henne å se den slik at vi kunne diskutere den etterpå. Og siden jeg elsker true crime serier og gikk i sorg etter at Making A Murderer var ferdig, var jeg ikke vond å be. Saker som dette er så spennende!

The Staircare (døden på trappen) er som sagt en true crime serie, og jeg irriterer meg enda over at jeg ikke helt klarer å bestemme meg for hva jeg tror. Så kan dere være så snille å se denne, slik at vi kan snakke sammen og dele meninger etterpå? Jeg blir helt gal! Men ok, et kort sammendrag om hva den handler om – uten at jeg skal spoile.

DØDEN PÅ TRAPPEN

Krimdokumentarem handler om to kvinner som begge to dør på relativt likt vis med 16 års mellomrom. Fellesnevneren er en ting: familiefaren og den kjente forfatteren Michael Peterson. Først, la oss spole tilbake til 1985. Elisabeth Ratliff blir funnet død i bunnen av i trapp etter å ha tilbrakt en kveld sammen med Michael og hans kone Kathleen. Dødsårsaken ble stemplet som et uhell. 16 år senere skjer det igjen, men denne gangen er det Kathleen Peterson som ligger død i bunnen av ei trapp. Rettere sagt: i bunnen av trappa i det tusen kvadratmeter store huset hun bodde i sammen med Michael. Videre får vi høre Michael som ringer 911, helt panisk fordi han har funnet kona si blodig og sier hun fortsatt puster. Ambulanse kommer til stedet, men Kathleen er død og har ekstreme skader på både hode og kropp. Det er ekstreme mengder med blodsprut på veggene, etterforskerne mener noe ulovlig har skjedd og ektemannen Michael blir raskt et mål i etterforskningen. 17 år senere blir saken en dokumentarserie, og kameraene har fulgt Michael fra dag én i saken…. Spørsmålet er: hvordan endte Kathleen Peterson opp full av blod og forslått i bunnen av trappa i sitt eget hus en desemberkveld i 2001?

Jeg vet ikke hva jeg tror, jeg vankler liksom så frem og tilbake. Og det irriterer meg så! Så dere må se serien, og fortelle meg deres meninger etterpå. Ting som dette her gjør meg helt gal, haha! Jeg har googlet og lest så mye om denne saken at jeg er helt svimmel i hodet. Det er kanskje noen av dere som har sett The Staircase allerede? I så fall, hva tror dere? Did he do it?

41 kommentarer

 1. Du skriver Martha der det skal stå Kathleen😆

  1. kristinaandersen

   Wopsi! I fix <3

 2. Jaaa, denne slukte jeg selv over veldig kort tid! Elsker true crime! Jeg heller mot at han er uskyldig. Tror iallfall ikke han hadde noe å gjøre med Ratfliffs fall! Synes det ER så fælt med alle som sitter inne for forbrytelser de ikke har gjort 🙁 Nå vet man jo ikke helt med Michael, men at juryene lett kan manipuleres har man jo sett gang på gang. Tror dessverre Michaels advokat lett kunne oppfattes som arrogant og bedrevitende, og det hjalp nok ikke på…

  1. kristinaandersen

   Jeg tror heller ikke han hadde noe å gjøre med Ratliffs fall, men Kathleen klarer jeg bare ikke bestemme meg for :/ Gud så irriterende!! Men ja, det er helt fryktelig trist med de som soner mange år for forbrytelser de ikke har gjort. Blir helt dårlig av tanken av hvor korrupt ting er, og hvor lett en jury faktisk kan manipuleres :/ Usj!

 3. the staircase * 😉

  1. kristinaandersen

   Wopsi 😀

 4. Jeg stemmer for Ugle-teorien!! Haha 🙂 Den kom ikke frem i serien da!

  1. kristinaandersen

   Den gir faktisk mening, Tyta! Det er det verste av alt… Haha!

 5. Har sett den, skikkelig bra. Er mistenksom til han…. er det ikke litt merkelig at moren til jentene han tok til også ramlet ned trappene. Så ramler kona også ned trappene. Og alt det blodet, alle sårskadene hun hadde, størknet blod. Samtidig så virker han så troverdig , kjempet til siste slutt liksom.
  Har en teori om at hun fant bilder på PC av nakne menn, og det utløste en heftig krangel.

  1. kristinaandersen

   Det er så merkeliiig!! Spesielt dette med de store skadene Kathleen hadde :/ Samtidig så klarer jeg ikke tro han har gjort det, vakler så frem og tilbake… Irriterende å ikke vite 100% sikkert, hehe.

 6. Hei! Tror du må rette opp litt i sammendraget, hihi. Den siste kona (som dør) heter jo nettopp Kathleen (og ikke Martha) som du har skrevet flere steder over her. Martha er jo navnet på den yngste adoptivdatteren. Har forresten sett den ferdig allerede, og er også veldig usikker på hva jeg mener om saken, haha! Utrolig om det skal være et sammentreff at det skjer to ganger, men han virker jo samtidig også ganske troverdig..? Dette er og blir et mysterum!!

  1. kristinaandersen

   Ble litt feil på navnene her, hehe. Takk for rettelse, Elise 😀 Er så usikker jeg også! Noen ganger tenker jeg at det MÅ være han, mens andre ganger får jeg såå vondt av han og bare får lyst å gi han en klem. Men altså, de skadene? Er det i det hele tatt mulig å bli såpass kraftig forslått av å falle ned noen trappetrinn? :O

 7. SPENNENDE!! Takk for tips 🙂

  1. kristinaandersen

   Bare hyggelig Helene! Press play sier jeg bare 😀

 8. Har ikke sett serien, men det finnes visstnok en podkast som heter «Beyond Reasonable Doubt» som skal gå dypere i materialet.

  1. kristinaandersen

   Oh! DEN må jeg høre. Er jo så spennende å sette seg skikkelig inn i saken.

 9. Kunne du noen gang blitt sammen med en jente?

  1. kristinaandersen

   Jeg er heterofili, men om jeg hadde vært noe annet ville jeg ikke vært noe annet enn stolt av deg <3

 10. Takk for tips!! ELKER sånne serier!! Anbefaller “making a murder” Og “the unabomber” Hvor ser du denne?

  1. kristinaandersen

   Du finner den på NetFlix, Emilie 😀

 11. Slukte den jeg også, elsker true crime og mordmysterier. Denne er ganske vrien, han virker veldig overbevisende og det er relativt rart at han lar kameraer slippe så tett innpå han og familien i 15år hvis han er skyldig. Alle barna bortsett fra Kathleens datter holder med han den dag idag. Samtidig er det overveldende mengder beviser, blod og grunner (det at Kathleen har vært på pcen hans samme kvelden før hun døde, og kan ha sett emailer og bilder av ting hun kan bruke mot han). Men nei er faktisk ikke godt å si. Eneste som vet er de to, og det er sååå frustrerende 😉

  1. kristinaandersen

   Jeg veeet! Det er disse grunnene som gjør meg så splittet :/ Skulle vært en flue på veggen den kvelden.

 12. Oi, gleder meg til å se! Blir altfor mange sene, deilige sommerkvelder med venner nå som det er syden i Norge. Nesten så jeg savner seriekvelder, hehe. Et litta tips dersom du ikke allerede har sett det: true detective 😀 Jeg bare elska den serien!

  1. kristinaandersen

   Samme her, er så deilig! Hytta i hele går <3 Blir mer tid til serier på høsten 😀 Takk for tips, Lena! Den skal sjekkes ut 😀

 13. Takk for tips!❤️ Trengte en ny serie nå😩

  1. kristinaandersen

   <3

 14. Omg sånne serier elsker jeg, samtidig som jeg hater de, nettop fordi vi ikke får vite sannheten 100%😂😂🙈 making a murderer var jeg sikker på i slutten at han hadde gjort det. Jeg så på denne men så slutta jeg.. må begynne igjen.:)

 15. Omg sånne serier elsker jeg, samtidig som jeg hater de, nettop fordi vi ikke får vite sannheten 100%😂😂🙈 making a murderer var jeg sikker på i slutten at han hadde gjort det. Jeg så på denne men så slutta jeg.. må begynne igjen.:)

 16. Tommel opp for serietips! Takk 😀Hvis du liker denne typen serier så mååå du se The Jinx på HBO! Scorer 8,7 på imdb 🤓🎬

  1. kristinaandersen

   Googlet den, så spennende! Takk for tips 😀

 17. Den virker så spennende. Gleder meg til å sette meg ned å se. Er nettopp ferdig med å se Happy Valley på Netflix, som jeg tror må være en av de aller beste seriene jeg har sett. Den vant BAFTA for beste dramaserie i 2017, så det er en serie jeg virkelig kan anbefale hvis du er glad i spenning. Ha en fin sommer 🙂

  1. kristinaandersen

   Oi, takk for tips Kjersti 😀

 18. Takk for tips! Slukte serien og jeg tror han et guilty! For mange bevis og ting som ikke henger sammen til at han skal være uskyldig! Hehe Du hører blant annet ingenting fra badebadenget at noen roper på hjelp..

  1. kristinaandersen

   Så gøy du så den Karianne! Gjør du? Æææ! Klarer ikke bestemme meg jeg :/

 19. Taaaakk 😀 så den på to dager, og jeg får mest lyst å invitere han til å bo med meg så jeg kan gi han en klem hver eneste dag for resten av hans liv!!

  Har du sett saken om casey antony-killer Mom? Den er bare på et par timer, men jeg tenker enda på den hver eneste dag. Den er SYK! Korrupt.

  Også har du mommy dead and dearest hvis du ikke har sett den heller.

  Og du MÅ fortsette å tipse oss om alt slike ting ❤️ Jeg ligger fast i ei sykeseng på 3 året, og dagene mine blir helt fantastiske når jeg får noe å ligge våken å google om, eller nesten droppe å gå på do å tisse for jeg klarer ikke sette på pause 😅

  1. kristinaandersen

   Jeg veeet, blir helt dårlig av hvor vondt jeg fikk av han. Tenk å ha kjempet i så mange år :/ NEI!! What 😀 Disse må jeg se! Hvor finner jeg de? Trist å høre du er syk, Benedicte :/ Stor klem sendes din vei <3

 20. Du må se The Jinx – HBO! Creepy creepy!
  Og dokumentaren om Amanda Knox, helt vanvittig provoserende historie! Ligger på Netflix!

  1. kristinaandersen

   Takk for tips Renate! Så gøy 😀

 21. Kristina!! Du må se The Tapes (true crime) på Netflix, ganske bra det og! 💙

 22. Er bombesikker på at den mannen er uskyldig, og jeg får helt ærlig så utrolig vondt av han og alt han har måttet gå igjennom. Kathleen ville nok snudd seg i graven om hun hadde sett dette. Ingen kan si at den mannen har blitt behandlet med rettferdighet under det gale systemet de har i USA med masse korrupte folk. Deaver fortjener å rottne i fengsel for resten av livet.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *