OPPUSSING AV BAD: FLISER

Det eneste jeg ikke likte når jeg flyttet inn i leiligheten min, som nylig var totalrenovert – var badet. Flisene på både toalett og vaskerom elsket jeg, men jeg irriterte meg over både innredning og et gigantisk dusjkabinett som tok det som føles som halve gulvplassen. Likevel tenkte jeg ‘alt til sin tid’, og når man har kjøpt drømmeleiligheten sin helt alene – da gønner man kanskje ikke på med å rive ned hele badet sekundet man flytter inn. Nå har jeg bodd her i snart to år, og føler det er på tide at drømmebadet (og vaskerommet ved siden av) endelig skal bli en realitet. Stas!

Er det en ting jeg har blitt overrasket over de to siste ukene, så er det hvor ekstremt kostbart det er å pusse opp bad. Jeg visste selvfølgelig at det var dyrt, men jeg ble likevel relativt tatt på sengen her. Det er jo selve arbeidet som er kostbart, ikke nødvendigvis innredningen. Så dette blir årets investering for meg, som i tillegg vil gjøre at leiligheten stiger i verdi. Planen var å beholde flisene som allerede er på både bad og vaskerom, men siden hele gulvet må rives opp pga dusj rett på flis – så hadde jeg ikke noe annet valg enn å gjøre en totalrenovering. Så gulv skal altså rives opp, veggene skal ned og alt skal bygges opp fra bunnen av. Hele jobben vil ta rundt tre uker, noe som betyr tre uker uten toalett og dusj. Så da tenker jeg det blir å flytte hjem på jenterommet i mellomtiden, hehe. Uansett, jeg vil vise dere bildene jeg har lagret som inspirasjon når det kommer til fliser, blandebatteri og dusj.

I N S P I R A T I O N : B A T H R O O M  T I L E S

Flisene jeg har valgt ut er i hvit marmor, og de er så fine at jeg er helt forelsket. Er det innafor å være forelsket i en flis, egentlig? Haha! Jeg valgte stor størrelse på dette da jeg personlig syns det gjør rommet mer elegant og pent, så blir det mindre fuger og mønster. I like! Det blir samme type fliser på både gulv og vegg, noe som gir en fin helhet i rommet.

Baderomsinnredningen skal være hvit, blandebatteri til servant og dusj skal være i matt svart – innebygd i vegg. Toalett skal også nytt, og det blir selvfølgelig hvit veggheng igjen. Jeg har tenkt litt frem og tilbake på om jeg ønsker et såkalt spyletoalett (?), men jeg tror jeg har funnet ut at svaret blir nei. Er det noen av dere som har erfaringer her? Det føles bare ikke ut som helt min greie, selv om det sikkert er helt genial. Det er fortsatt muligheten for å ombestemme seg heldigvis, men akkurat nå frister det ikke sånn veldig. Det jeg ser mest frem til er faktisk å kvitte meg med den gigantiske dusjen som står der nå, hehe. Endelig blir det dusj rett på flisene, med svart ramme rundt. Jeg gleder meg så innmari! Om noen av dere har tips eller råd jeg burde ta med meg på veien – hyl gjerne ut. Dette blir første gangen jeg pusser opp i eget hjem, så jeg er selvfølgelig superspent på prosessen.

46 kommentarer

 1. Kan vi få se før-bilder av badet,?

  1. kristinaandersen

   Klart dere kan! 😀

 2. Åååå, jeg gleder meg så til å se!!! Oppussing er alltid gøy, det kommer til å bli kjempefint💛💛💛

  1. kristinaandersen

   Jeg håper og tror det, Kaja 😀 Veldig gøy!! Nyt tirsdagskvelden <3

 3. Gleder meg til å se resultatet 🙂 Ha en fin dag, Kristina <3

  1. kristinaandersen

   Gleder meg masse til å dele! Fin kveld til deg søta <3

 4. Vi har spyletoalett! Bruker ikke spylefunksjonen😂 var gøy i starten, men etterhvert synes jeg at det tok for lang tid. Det som er digg er at det er varme i doringen (!) og at den sentrifugerer bort vond lukt. 😊

  1. kristinaandersen

   Oooh varme i doringen må være dønn hverdagsluksus! Men spyling? Ikke noe for meg, trooor jeg! Haha 😀

 5. Hei. Jeg er på ferie og leier for øyeblikket en leilighet i samme stil som bildene over. Dusjen på bildet øverst til venstre er helt lik som her (waterfall-delen, blandebatteri og dusjhode), og det jeg da vil nevne er at det kan være lurt med oppheng til dusjhodet litt over hodehøyde slik at du kan stå «som vanlig» i dusjen og dusje med dette, og ikke bare ha mulighet til å henge den opp ved siden av batteriet. Jeg savna den muligheten her hvert fall. Ble litt dårlig forklart, men håper du forstår. Tenkte jeg bare skulle nevne det 🙂 Gleder meg til å forhåpentligvis få se resultatet!

  1. kristinaandersen

   Jeg forstår! Takk for godt råd Ragnhild, dette er notert 😀

 6. En ting er helt sikkert ; det blir ikke billig :p men det blir supert når det blir ferdig da! Er SÅ deilig med nytt bad

  1. kristinaandersen

   Helt krisedyrt faktisk… Haha! MEN, det blir bra til slutt 😀

 7. Gleder meg til å se resultatet! Du har så utrolig fin stil i leiligheten din, så hadde vært gøy om du ville dele hvor de forskjellige produktene kommer fra når du er ferdig! Matt svart blandebatteri og dusj hørtes amazing ut, så lurer veldig på hvor du får det i fra😍

  1. kristinaandersen

   Det skal jeg uten tvil få til, H 😀 Lover å holde dere godt oppdatert <3

 8. Wææ, gleder meg til å se! Det kommer til å bli superfint! Når ble leiligheten din bygd? Jeg trodde den var relativt ny, ser jo så fresh ut! Utrolig hva oppussing kan gjøre 😀 Ha en super dag, Kristina!

  1. kristinaandersen

   Selve leiligheten er rett rundt 20 år gammel, men den er totalrenovert 😀 Takk snille deg! Håper tirsdagen din er fin <3

 9. Anbefaler deg å få lagd hyller inni dusjen, som på bildene! Det gjorde vi, og vi elsker det😄

  1. kristinaandersen

   Det er så fiiint! 80% sikker på at jeg går for det selv også 😀

 10. Omg det der blir fint! Har kjempe lyst film pusse opp badet selv. Men men får se. Det der kommer til å bli super bra. Klem fra meg til deg, hilsen Anja

  1. kristinaandersen

   Takk snilling <3

 11. Ååh, dette tror jeg blir nydelig 😀 Gleder meg til å følge med videre. Hva er forskjellen på spyletoalett og vanlig toalett? Tror aldri jeg har hørt om det før. Ellers elsker jeg ideen om innebygd hylle i dusjflisene, det er noe jeg skal notere meg og huske på den dagen det blir min tur til å pusse opp bad 🙂

  1. kristinaandersen

   Spyletoalett rengjør deg når du er ferdig på do.. Du trenger med andre ord ikke dopapir :p Tror bare ikke det er heeelt min greie, haha! Hylle i dusjflisene er ELSK 😀

   1. Haha, hva i all verden 😂 Jaja, så lærte jeg noe i dag også 😂🙈

 12. Jeg tenker at du gjør det lurt i å ikke overdrive veldig med trender og hva som er populært akkurat nå når det kommer til bad. Tidene endrer seg og som du sier, bad er dyrt og endre 🙂

  1. kristinaandersen

   Enig 🙂

 13. Hei! Jeg er på jakt etter lyse marmorfliser. Kan jeg spørre hvilken fliseforhandler du har brukt?

  1. kristinaandersen

   De er bestilt via Bademiljø i Sørlandsparken 🙂 Litt usikker på merke. Du kan maile oystein@rorisor.no – så hjelper han deg helt sikkert med dette. Bare spør etter flisene jeg har 😀

 14. Så gøy at du skal pusse opp bad! Vi har faktisk samme plan dette året, og ja, det er fullt mulig å være forelsket i en flis! Her har jeg veldig lyst på white gold dusj og servantbatteri, men fikk nok ikke gjennomslag for det. Men så fikk jeg bestemme fliser og da er det greit 😉 Det du har tenkt høres veldig fint ut. Gleder meg til å se etter hvert! Et lite spørsmål; hvordan krediterer du opphav når du bruker inspirasjonsbilder på bloggen? Ønsker deg ei fin uke, fine Kristina ❤️ Klem

  1. kristinaandersen

   White Gold er sååå fint på blanderbatteri og dusjkran, jeg vurderte det selv 🙂 Synd du ikke fikk gjennomslag, haha! Men man kan ikke vinne hver gang si 😀 Bildene er hentet fra pintrest. Klem <3

 15. Hei, du burde vurdere sort toalett også, siden du skal ha sort blandebatteri etc. Hadde gjort helheten såå mye finere 🙂 Vi har det og jeg var litt i tvil først men nå er jeg sååå glad jeg valgte det!

  1. kristinaandersen

   Det er sikkert supercoolt med svart! Så gøy å tenke ut av boksen 😀 Her blir det hvit, men kanskje en annen gang.

 16. Skriv gjerne hvor du finner/kjøper fliser, dusjhode/kran i matt svart og servant😍 skal snart flytte inn i nybygg, trenger tips og inspo eg og, og har vært innom tanken om marmor💸

  1. kristinaandersen

   Det skal jeg gjøre Trude <3

 17. Jeg skal også pusse opp bad nå, og det ser ut som vi får nøyaktig likt bad 😂 marmor, svart og hvit 😅

  1. kristinaandersen

   Haha! Det er i vinden om dagen 😀

 18. Åh, gleder meg til å se oppussingen, Kristina! Akkurat denne stilen jeg elsker. Tenkte umiddelbart på badet til @lisevalo da jeg så de øverste bildene 🙂

  1. kristinaandersen

   Gleder meg til å vise dere 😉

 19. Min kjære svigerfar som er byggingeniør fraråder på det sterkeste å dusje rett på flis. Spesielt når du bor slik til at du har naboer under deg.

  Det er mye større sjanse for at det blir vann -og fuktskader, og da blir du ansvarlig forsikringsmessig om naboene blir rammet av at du får lekkasje o.l. Og det er slikt du ikke nødvendigvis oppdager i tide heller…

  Ble så utrolig skuffa selv da jeg fikk høre det, for her hadde vi planer om dobbeldusjer ovenfor hverandre og en lekker glassdør foran med store fliser på gulvet. Men tør rett og slett ikke når konsekvensene er så dramatiske.

  Hør gjerne med dine fagfolk hva annet du kan få gjort/om det fins alternativ til dusjkabinett som er finere rent stilmessig.

  Lykke til😊

  1. kristinaandersen

   Hei Caroline 🙂 Jeg har selvfølgelig hatt fagfolk på befaring her, og tatt gode hensyn for å være sikker på at dette går fint. Forrige uke var også rørlegger her, og det var null problem. Heldigvis blir det dusj rett på fliser 🙂

 20. Får du ikke badet sponset? Mener jeg leste noe om at du hadde noen som sponset deg. Isåfall blir det jo helt feil å si at dette er dyrt for deg 🙂 godt mulig jeg blander deg med en annen blogger men syns det var her jeg leste det

  1. kristinaandersen

   Jeg får innkjøpspris på toalett og servant – som sikkert er det billigste å kjøpe i denne situasjonen. Arbeid og resten av badet betaler jeg selv 🙂

 21. Oh, hei fra oppussingshelvete.. 🙈 Jeg skal gi deg et godt råd, som kan spare deg for mye irritasjon etterpå! Baderomsarbeid er et støvhelvete, særlig når de må hakke opp gammelt gulv. Og selv om håndverkerne sier de skal dekke til ting, så kan jeg love deg at det kommer til å bli sementstøv og dritt inni alle kriker og kroker. På tross av plast hadde vi støv inni både kjøkkenskap og oppvaskmaskin. Så ta deg en real runde med maskeringstapen, forsegl langs dørene til alle andre rom, husk også å dekke over nøkkelhull. Finn gamle stretchlaken hos foreldrene dine, venner og slekt, og legg det omhyggelig rundt sofaen din, og andre polstrede møbler. Fjern gulvtepper etc fra stua. Oppfør deg litt hysterisk, og spar deg for drittjobben etterpå.😉😉 Nytt bad blir konge når det er ferdig og støvet har lagt seg!😂

  1. kristinaandersen

   Æææ ikke si det en gang, jeg blir helt svett!! Sånn bokstavelig talt. Høy puls fikk jeg også :O Men TAKK for gode råd, dette er notert <3

 22. Spyledo e digg! :p

  1. kristinaandersen

   Haha! Det tror jeg på 😀

 23. Hei Kristina, det blir deilig med nytt bar 🙂 Vi bor i et 5 år gammelt hus, men vi kjøpte dessverre etter at alt var bestemt og nesten ferdig så jeg fikk ikke gjort tilvalg og endringer som ønsket. Bytte kjøkken og bad står høøøøyt på ønskelisten men mannen er ikke enig da. Så der har du en fordel.
  Men du jeg tenkte, innebygt blandebatteri, hvordan blir det å bytte? Jeg hadde undersøkt det hvis jeg var deg. Vår takket for seg etter 4 år, så det kan jo skje og da er det greit å vite at det er en enkel sak selv med innebygd. Et lite tips fra meg 🙂 God ferie, kos deg masse, bittelitt missunelig 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *