NÅR JEG KAN VÆRE MEG SELV

Når tankene banker på… I dag følte jeg bare for å skrive litt.

Det sies at man kan velge om nedturene man får i livet skal gjøre deg sterkere eller svakere. Selv har jeg alltid valgt å tenke at alt skjer for en grunn, og at hver enkelt hendelse sannsynligvis kommer til å guide meg videre til rett sted i livet. Det stedet som er ment for meg. La meg gi et lite eksempel: uten det dårlige ungdomsforholdet jeg var i for flere år tilbake, så hadde jeg sannsynligvis aldri startet blogg. Og hadde jeg aldri startet blogg, så hadde jeg ikke vært der jeg er i dag. Det har kanskje gitt meg noen arr på sjelen jeg fortsatt er plaget med, men alt i alt så skjedde det for en grunn. Bloggen ‘kristinaballerina’ ble plutselig til ‘kristinaandersen.no’ og det har vært levebrødet mitt i snart ti år.

Jeg tror det er sunt å kjenne litt på at livet også har nedturer. Hvis man skal flyte på en konstant lykkerus 365 dager i året, så tror jeg det er fort at man glemmer å sette pris på de gode dagene. Etter knekken jeg fikk i februar tok det mange dager før jeg følte meg bra igjen, og jeg kan fortsatt kjenne på en ekstrem usikkerhet etter det som skjedde. Men likevel har hendelsen gitt meg motivasjon til å komme meg ut av komfortsonen, utfordre meg selv og jobbe enda hardere. Det er sjukt trist å si det, men jeg var maks usikker på om jeg skulle klare å reise på turen jeg var på i helgen. Meg og nitten andre influencere. Jeg hadde mange samtaler med meg selv og de rundt meg før jeg dro. Tenk om folk syns jeg er mindre pen i virkeligheten, tenk om folk tenker at jeg er tjukk. Slike tanker. Men slike idiotiske tanker kan ikke holde meg tilbake, og jeg vet også at hvis jeg ikke klarer å være mer trygg på meg selv enn dette – så er ikke blogging noe jeg lengre kan drive med. Så jeg valgte å løfte blikket, pakke baggen, dra på tur og håpe på det beste. Jeg håpet denne turen ville være bra for meg og gi meg en opptur jeg virkelig kunne trengt etter det som skjedde for noen uker siden. På søndag drar jeg forhåpentligvis tilbake hjem som en sterkere versjon av meg selv.

. . . . . . . . . . . . . . . . . .

Og vet dere hva? Jeg er så glad jeg dro! Jeg er så glad jeg fant tryggheten i meg selv. At jeg pushet meg selv for å forhåpentligvis bli sterkere mentalt. Jeg er så glad jeg for en gangs skyld klarte å svelge usikkerheten og bare tenke at jeg er bra nok. For denne helgen kommer jeg til å huske for resten av livet. Jeg møtte en stor gjeng med gode, smarte, flotte og inspirerende mennesker. På disse fire dagene føler jeg at jeg har lært ekstremt mye om meg selv. Jeg har lært at for meg handler mye av hvordan jeg har det om jeg føler at jeg er i mitt rette element. Og det er ikke på rød løper i fancy kjole med champagneglass i hånda. Det er på tide å innse at slike ting drar meg ned, og at jeg har gjort rett i å velge slike ting bort gjennom alle disse årene hvor muligheten hele tiden er der. Jeg er best når det er laidback stemning, og jeg kan være slik jeg alltid er her hjemme. Jeg trives ikke med folk som svever rundt på en hvit enhjøring. Jeg trives med mennesker som fortsatt har føttene plantet på jorda. Jeg liker ikke å være rundt folk som elsker blitzregn, og som velger ut vennene sine etter antall følgere på sosiale medier. Det blir jeg kvalm og direkte trist av. Jeg elsker vennene mine fordi de er verdens beste, og jeg gir vel en lang blanke i om de har femti eller hundre tusen følgere på instagram.

Det som funker for meg, er å være meg selv. Sånn 100%. Jeg elsker å møte nye mennesker, være sosial og bli kjent med gode folk. Det er ikke det som er problemet mitt, og ikke det jeg blir usikker av. Men jeg blir usikker av ting som føles for hollywood, om jeg kan si det slik. Jeg syns ikke sånt er hyggelig. Gi meg noe som er litt mer vanlig, om det gir mening? Gjerne noe som er aktivt, sporty og jordnært slik som i helgen. Da vil du se verdens gladeste jente. Det er mitt element. Jeg har ofte følt at jeg ikke hører hjemme i bloggbransjen nettopp fordi jeg tenker på den måten jeg gjør. For alt jeg vil er jo å bare være meg selv. Jeg driter i statistikk og følgere, men likevel har jeg vært heldig nok til å ha disse tingene på plass år etter år. Så fremover skal jeg rette meg opp i ryggen og tenke at her hører jeg faktisk hjemme. Dette har jeg gjort i ti år, uten å drite meg ut eller selge sjela mi. Så noe gjør jeg riktig. Og jeg har klart det uten å forandre meg, uten å bytte ut vennene mine og uten å gjøre det på bekostning av noe som helst. Det må være helt greit å smile størst når man står i skidress på vei for å renne på slalom. Og det må være helt greit å ikke føle seg verken trygg eller lykkelig når jeg gjør det stikk motsatte. Det er det på tide å innse, sånn for min egen del. Jeg tenker kanskje annerledes, men det er jeg faktisk så innmari glad for. Det er det som gjør meg til meg. Jeg liker det som føles stødig, trygt, enkelt, jordnært og hjertevarmt. Og det har jeg ingen planer om å forandre på. 

foto: steffen fossbakk

46 kommentarer

 1. Bra budskap!! Måtte dog le; «en finger godt plantet i jorda»??? 😂😂😂❤️

  1. kristinaandersen

   Sørlandsk, haha! Endret slik at det blir lettere å forstå 😀

 2. Fint skrevet ❤️❤️

  1. kristinaandersen

   <3

 3. Utrolig fint og reflektert innlegg Kristina <3 Ønsker deg en fin start på uken!

  1. kristinaandersen

   Samme til deg <3

 4. Kunne ikke vært mer enig med deg! Heier på deg Kristina!

  1. kristinaandersen

   Takk, Line <3

 5. Herlig! Utrolig flott å lese dette, at du har funnet ut av hva du vil, hva som er det viktigste for deg, og hva du skal gjøre for å oppnå det. Man kommer til et punkt i livet hvor nettopp disse spørsmålene melder seg, og det er akkurat da det er som viktigst å ta de rette valgene. Nettopp å velge det som kjennes mest riktig for deg selv. Uansett hvor banalt og klisje det enn høres ut, man må bare ta en timeout og virkelig kjenne etter, og lytte til både hjerte og magefølelsen. Godt å lese at du har klart dette, glad på dine vegne, Kristina 🙂
  Heier på deg, ha en finfin mandag!

  1. kristinaandersen

   Helt sant, Marit 🙂 Man må ta de valgene som føles riktig for seg selv, det er så viktig. Vi lever jo bare en gang 🙂 Stor klem, håper mandagen din har vært fin <3

 6. Du er tøff som valgte å dra i helgen, og jeg er så glad for at du sitter igjen med en så god opplevelse etterpå! 😍❤️

  1. kristinaandersen

   Jeg også, Karoline 🙂 Det var en helt nydelig helg <3

 7. Beste og fiiineste bloggeren i Norge uten tvil! Så fint innlegg Kristina ❤️ Du fronter gode og fine holdninger!

  1. kristinaandersen

   Ååå skjønne deg!! TAKK <3

 8. Hei. Jeg lurte på om du ser på Sophie Elises verden? Og hva du synes om serien og henne? 🙂 sånn relatert til bloggverden. Personlig synes jeg hun har gått fra å være overfladisk og glamorøs til å være mye mer jordnær.

  1. kristinaandersen

   Hei Sara! Jeg har sett ett par episoder av Sophie sin serie, og har egentlig ikke gjort meg opp noen mening om selve serien. Men Sophie syns jeg virker som en god og snill person, liker henne 🙂 Klem!

 9. Fine, skjønne Kristina.. Dette er en av grunnene for at jeg synes du er et fantastisk vesen. Du har gode verdier og fremmer gode og sunne mål her i livet. Du fortjener bare det beste! Skulle ønske vi var venninner. Jeg elsker rolige kvelder og det å være med de fine menneskene rundt meg. Alt annet betyr liksom ikke så mye. Sender deg en stooor klem <3 Du er fantastisk!

  1. kristinaandersen

   Tusen takk, Charlotte! Du er så god <3 Sender stor klem tilbake! Håper mandagen din har vært fin <3

 10. Du har så fine og gode verdier, Kristina! Jeg heier virkelig på deg! Alltid like hyggelig å klikke seg inn på bloggen din! Ha en god uke <3

  1. kristinaandersen

   <3 <3 tusen takk Marie!

 11. Ikke vanskelig å se at du var i ditt rette element i helgen. Du har en utstråling som slår de fleste og er tvers igjennom vakker. Det er helt rett å gjøre det som bringer glede i livet alt annet bør man velge bort om man kan. Heier på deg Kristina. Klem

  1. kristinaandersen

   Takk Jenni, blir så glad <3 Stor klem!

 12. Hei vakre Kristina!
  Så flott og reflektert innlegg! Du hører hjemme i bloggverden, og den trenger deg. Den dagen blogg bare er Hollywood og rosa diameter, da slutter jeg å lese blogg. Du er en av svært få blogger jeg leser, og dere er alle helt vanlige jenter, med vanlige liv. Det er det jeg liker så godt med deg.
  Lytt til hjertet ditt, slik du allerede gjør. Du er fantastisk!
  Gode klemmer

  1. kristinaandersen

   <3 til deg Eline! Tusen takk 🙂

 13. Du er nydelig! Så glad for at du koste deg i helgen og følte deg bra! Stor klem <3

  1. kristinaandersen

   Stor klem tilbale <3

 14. Heia deg altså. Det å bli trygg på seg selv og gjøre det som er best for seg selv, det synes jeg aldri er lett og man blir liksom aldri utlært. Men så stas at du gjør nettopp dette nå. Står i det og er deg selv. Defor digger jeg deg. Klem fra meg til deg, hilsen Anja

  1. kristinaandersen

   Takk Anjamor!! Du er helt gull <3

 15. Du er så bra, forbilde 🙂

  1. kristinaandersen

   <3

 16. Du hadde neppe vart i 10 år om du ikkje hadde et budskap som appelerer…..
  Eg tenker at det er deilig at du er så *normal* om man kan si det sånn…. Du er degselv og selvom du digger fine klær og stæsj og har muligheten til å reise steder mange bare drømmer om og har alt eid to boliger, så er du likssom deg…bena på jorden og hodet i skyene….smart, pen inside out og en flott rollemodell <3

  1. kristinaandersen

   Tusen takk for gode ord, Lin <3 Ordentlig hyggelig å lese!

 17. Så stolt av deg og glad for deg <3 <3 <3

  1. kristinaandersen

   <33

 18. Hei Kristina. Håper virkelig du kan svare meg på dette, for jeg har lurt på det så lenge!
  Hvor har du kjøpt lyslyktene du har på kommoden din? De gjennomsiktige med sort kant. Har så lyst å kjøpe dem!

  På forhånd, takk!

  1. kristinaandersen

   Hageland 🙂 Klem!

 19. Et veldig fint og godt skrevet innlegg. Og også veldig viktig å sette ord på. Vær deg selv, du er fantastisk. Sender deg en god klem ❤️

  1. kristinaandersen

   <3 Takk!

 20. Veldig fint skrevet, godt budskap! <3

  1. kristinaandersen

   <3 tusen takk

 21. veldig fint innlegg, viktig for meg å lese, for jeg har akkurat de samme tankene, f.eks før en sosial helg med venner som jeg føler er så mye penere og smartere enn meg.. det er vonde følelser.. men egentlig litt frekke fordommer/tanker om de jeg skal være med også.. det er jo smarte og oppegående folk, hvorfor skulle de ikke like meg pga mine tykke lår eller to kviser på haka liksom? Uansett, skal selv på venne-hytte helg nå til helga.. gleder meg mest, men har en liten djevel på skulderen som sier at stygge ting dessverre. Men, det som slo meg, når pene og vellykkede mennesker som deg har disse tankene.. er det kanskje helt vanlig? Normalt? Kanskje alle har slike dumme tanker av og til, om ikke å være god nok. igjen, du gav viktig inspo for meg, takk.

  1. kristinaandersen

   Det er helt normalt med slike tanker, det er jeg så innmari sikker på.. Det er typisk oss jenter. Derfor øver jeg meg på å snakke litt mer åpent om det, fordi det er viktig å vise <3 Klem

 22. Kjære Kristina, det er jo akkurat fordi du har denne tankegangen og disse verdiene vi følger deg. <3 stå på videre

  1. kristinaandersen

   <33

 23. Åh, fineste, vakreste Kristina – så herlig å lese! Jeg elsker virkelig bloggen din, og jeg føler virkelig du reflekterer en type person jeg ville hatt i livet mitt, sånn på ekte. Jeg føler jeg kjenner deg allerede og VET at jeg hadde klart å slappe av og være meg selv med deg. Det er sånn livet skal være og det livet handler om, man skal være lykkelig og trygg – på sine egne premisser. Du stråler, og jeg føler du har de riktige verdiene i livet. Jeg blir alltid like glad og positiv hver gang jeg har lest bloggen din, og en god latter innimellom av hvor like vi er :’D Du er en skikkelig gledesspreder! Så tusen takk for alt du gir oss, og takk for at du er den du er. Vi elsker deg!

  1. kristinaandersen

   Takk for så fine ord, Michaela <3 Du er god!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *