SUKKERFRI BLÅBÆRSCONES

Jeg glemmer litt bort hvor fantastisk godt det er med scones, men de gangene jeg lager det – så husker jeg hvor utrolig mums det faktisk er. For å ikke snakke om hvor enkelt! De tar maks fem minutter å lage før de skal inn til steking, og vet du hva? Etter min mening, så er hjemmebakte scones hakket bedre enn rundstykker. Denne gangen prøvde jeg meg på sukkerfri scones, med innebakte blåbær. Resultatet ble helt nydelig, og jeg vil selvfølgelig dele oppskrift med dere!

til to personer trenger du:

200 g siktet speltmel – 100 g sammalt hvete – blåbær
300 g mager kesam – 1 ss bakepulver – 1 ss kanel – 20 g sukrin – 1 dl melk

slik gjør du:

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn frem en bakebolle, og bland sammen alle ingrediensene –  blåbærene tar du sist og rører de forsiktig inn. Kna deigen godt, og ta den så på en stekeplate som du dekker med bakepapir. Trykk deigen utover. Så tar du en kniv og skjærer den øverste delen av deigen i fire firkantede deler. Det er ikke nødvendig å skjære helt gjennom, dette skal bare være øverst – slik at du etter stekning enkelt kan brekke sconesen for hånd. Ha gjerne over litt blåbær på toppen av deigen også, før du steker på midterste rille i ovnen i cirka 20 minutt.

passion fruit jam – min favoritt!

. . .

Server gjerne med en gang, hvis ikke er det fint å avkjøle sconesen på en rist i mellomtiden. Dette er en så gossete og digg frokost, lunch eller kveldsmat – scones passer liksom til alt. Ordentlig koselig å servere, og enda bedre med et godt syltetøy til. Håper det smaker

22 kommentarer

 1. Nam! Det så godt ut 😀 Har ikke prøvd scones med blåbær enda så det må jeg prøve 🙂
  Klem

  1. kristinaandersen

   Det må du gjøre, søta! Supergodt var det 😀

 2. Så kjempe godt ut 🙂

  1. kristinaandersen

   <3

 3. Ingvild

  Åh, jeg elsker blogginnleggene dine for tiden! Ja til hverdagsblogging, leilighetsbilder, tips og oppskrifter! Gleder meg til å se hvordan du har fått det etter hvert også, iiih! High five til deg 😀

  1. kristinaandersen

   Ååå, blir så motivert og giret når jeg får sånne oppløftende kommentarer, Ingvild!! TAKK for fine ord <3

 4. Så herlig. Virker super godt. Klem fra meg til deg, hilsen Anja

  1. kristinaandersen

   HA en fiin kveld, skjønne Anja <3

 5. Elsker elsker å titte innom her for tiden!! Eller, i grunn alltid, men synes innleggene er så varierte og fine. God dose humor, frustrasjon over sofa (haha) og annet hverdagslig. I love it! Heier på deg, fine <3
  http://www.charlottetunes.no

  1. kristinaandersen

   Tuuusen takk Charlotte, blir så glad!! Og heia deg min bloggen din, du er superflink 😀 Stor klem!!

 6. Nam nam.Nydelige fristende bilder.

 7. Camilla

  Heia, og god morgen Kristina <3
  Jeg elsker også innleggene dine for tiden! Sååå inspirerende med interiør, mat og annet hverdagslige temaer. Jeg lurer litt på hvor de to hvite og svarte koppene(?) er fra? Håper du får en fin dag sjønnas!

  1. kristinaandersen

   Heii Camilla, så sykt koselig å høre <3 Koppene er fra Lyngby Porcelæn, jeg kjøpte de i København 🙂 Ha en suuuper torsdag gode deg <3

 8. Nam! Desse skal eg lage 😀
  På den treningsøkta du hadde i dag, når du hadde dips, tok du på step/benk eller vanlige? og kva vekt brukte du på øvelsane:) Har lyst å teste 😀

  1. kristinaandersen

   Jeg tok dips på vanlig måte, med strikk 🙂 På markløft hadde vi 50 kilo, på KB-swing 14 kilo, på thrusters 30 kilo og på bumper plate 15 kilo 🙂

   1. Tusen takk for svar, skjønne du 🙂 <3

 9. Hvor er de fine koppene fra? 🙂

  1. kristinaandersen

   Lyngby <3

 10. Kristina LB

  Nam, det må prøves 😀 Men brukte du grovt eller fint sammalt hvetemel? 😀

  1. kristinaandersen

   Grovt brukte jeg 😀

 11. Bloggen din er virkelig on point for tiden, god mix av personlige innlegg, livsstil og interiør, oser innsats og arbeidsmoral gjennom hele bloggen 🙂

  1. kristinaandersen

   Herregud så snill du er!! Tuuusen takk snille gode deg, jeg blir så GLAD 😀 <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *