JAKTEN PÅ DET UPERFEKTE

Jakten på det såkalte «uperfekte» er i vinden om dagen. Nå er det nesten blitt slik at jo mer rotete du har det hjemme, jo mer elsker folk deg. Jo mer du viser dine uperfekte sider, jo mer blir du hyllet. Er det virkelig slik at folk er så trangsynte i dag at de tror at vi bloggere kanskje spesielt, er så himla perfekte? Er det virkelig slik at vi må stå å dumme oss foran speilet, blåse ut magen og fortelle at vinkler kan gjøre mye for å bli sett på som gode forbilder? Sorry ass, men jeg henger virkelig ikke med. Når ble folk så trange i pappen at de ikke forstår at ingen mennesker løper rundt som en barbie hele dagen? Ingen gjør det, min venner. Enten du er blogger, popstjerne, filmkjendis eller den vanlige jenta i gata. Sier ikke det seg selv, da? Jeg trodde i det minste det gjorde det. Og trenger man å hele tiden søke hyllest for å vise det normale? Trenger man konstant å påpeke at «jeg er også uperfekt altså»? Nei. Men hvis du først vil vise deg «uperfekt», noe jeg syns er flott – så gjør det uten å gjøre en big deal ut av det. Gjør det uten å påpeke det med en lang forsvarstale eller elsk-deg-selv-regle under bildet ditt. Slike ting som dette er jo faktisk helt normalt, og jeg forstår ikke greia med å blåse det så innmari opp.

Noen ganger seg jeg sånn ut.

Og andre ganger ser jeg sånn ut.

Og hva er det jeg trives best med? Uten tvil førstnevnte, når jeg bare kan se ut som jeg er. Og det er jeg god på, jeg har aldri latt meg påvirke av bransjen jeg er i hvor behovet for å se smashing ut hele tiden er stort. Det koster meg null energi å trampe rundt på shopping uten sminke i regnkåpe, for hvem pokker gidder vel løpe rundt på høye hæler og se ut som en dukke når det pøsregner? Jeg bryr meg ikke om å stikke ned på Kiwi i joggedress for å handle fredagstaco, for hvorfor i alle dager skal jeg stelle meg for det? Fem dager i uka er jeg på trening uten et gram sminke, og det er sikkert flere på gymmet som tenker at jeg ikke ser ut som «blogg Kristina» når jeg er der. Men vet du hva? Det gir jeg en lang faen i.

Jeg er meg, og jeg har absolutt ingen behov for å løpe rundt som en ferdigsparklet prinsesse hele dagen. Det gjør jeg heller ikke. Men jeg har heller ikke behov for å søke hyllest eller creds fra dere for å gjøre det vi alle gjør. Gå uten sminke og være et normalt menneske. Når ble dette en så big deal? Og hvorfor blir det snakket så ekstremt mye om? Det er godt mulig det er meg som ikke henger med, og at det er jeg som er over gjennomsnittet trygg på meg selv. Men har du som leser et seriøst behov for at jeg skal påpeke at «her er jeg uten sminke og jeg elsker meg selv fordi om» hver gang jeg snapper meg selv fra trening eller i joggedressen? Det tror jeg faktisk ikke du har. Hvis man dømmer ut fra glossy bilder på en blogg og tror at hverdagen er slik 24 timer i døgnet, så er det på tide å tenke seg om to ganger. Om jeg er keen på å starte en tornado her hjemme i stua for å få det til å se rotete ut, ta bilde av valkene på magen for å bli likt litt bedre eller hele tiden påpeke at jeg ikke er perfekt? Nei, jeg har ikke det behovet. Fordi jeg tenker folk flest skjønner det sjæl, sånn egentlig 😉

57 kommentarer

 1. 🙏🙏🙏

  1. kristinaandersen

   <3

 2. Hyller deg for dette innlegget!!!

  1. kristinaandersen

   Takk Lene!

 3. Hei Kristina!
  Jeg kan bare snakke på egne vegne her, men det er virkelig ikke sånn at det handler om at man må dytte ut magen og rote som blogger for og bli tatt seriøst. Jeg mener fokuset heller har vært på det at 90% av de kvinnelige bloggerne i Norge har hatt falske negler, falske vipper, påsatt hår, restylane, tannbleking (og mange også botox) hvor mye i tillegg er sponset og reklamert for. Dermed blir det plutselig normalen for mange, og en evig jakt på den perfeksjonen mange bloggere setter som standard- i og med at det nesten utelukkende er dette som blir vist. Det er heller ikke sånn føler jeg at alle forstår at dere ikke hver dag er on fleek fra topp til tå, mange viser ikke de sidene. Husk at det er stor forskjell på refleksjon hos en 27 åring og en 15 åring, ikke lett for alle og se nyansene på dette. Jeg mener at denne lille «motstandsbevegelsen» mot det perfekte heller har blitt oppfattet som forfriskende og en lettelse for mange.

  1. kristinaandersen

   Jeg ser poenget ditt, Elisabeth 🙂 Dette med å reklamere for botox og slike behandlinger, må jeg bare si at jeg selvfølgelig ikke syns er greit i det hele tatt. Så, over til det som var poenget mitt i innlegget <3 De som velger å pushe på med dette uperfekte er fint det, men hva med å faktisk vise seg frem uten sminke, vise dårlige sider i bikini eller et rotete hjem – UTEN å komme med en lang "elsk deg selv" tekst under bildet? DET er inspirerende og får frem poenget, spør du meg 🙂

  2. Angående dette innlegget så er jeg også veldig enig med Elisabeth. Det handler kanskje mer om å vise den EKTE siden av seg selv, og ikke legge til en fasade med en gang man skal fremstilles på sosiale medier. For meg handler det ikke nødvendigvis om å «hylle» de som gjør dette, men jeg blir heller INSPIRERT til å vise min transperante side av meg selv ute blant folk. Vi er tross alt alle bare mennesker, og folk som viser den HELE siden av seg selv, blir kanskje mer lagt merke til fordi andre folk kjenner seg igjen!

   1. kristinaandersen

    Superbra å vise den hele siden av seg selv <3 Men hva med å gjøre det uten å gjøre en big deal ut av det?? 🙂

   2. Denne er til deg Kristina, men kunne ikke trykke svar på ditt svar…

    Du sier uten å gjøre en big deal ut av det..har ikke flere av de siste blogginnleggene dine handlet om nettopp at du nå skal gå for en mer naturlig look? Hva med å følge sitt eget eksempel og «bare gjøre det» istedenfor å skrive innlegg som legger opp til hyllest i kommentarfeltet? Jeg har aldri hatt verken extensions, vippeextensions, spraytan, lipfillers eller noe, men jeg forventer da ikke at folk skal hylle meg av den grunn?

   3. kristinaandersen

    Hei Christine! Flere av de siste blogginnleggene mine? Jeg skrev et innlegg der jeg nevnte i første avsnitt at jeg hadde valgt å fjerne alt av det falske jeg har på meg, fordi jeg har et ønske om å være mer naturlig og fresh. Jeg kunne helt sikkert latt være å nevne det, men nå var akkurat dette et av nyttårsforsettene jeg hadde skrevet om nå i januar – derfor ville jeg gi leserne en update på at jeg kunne krysse av ett av punktene 😀

  3. Kristin Haugen Granli

   Enig med Elisabeth. Også handler det om å sende budskapet til de som er yngre enn oss, om at man må ikke ha falske vipper, falske negler, hair extensions, silikon osv., for å være lykkelig, derfor må vi gjøre en big deal for å være forbilder! Ikke latterliggjøre forbildene. Jeg skjønner poenget ditt, men nå handler det om å synliggjøre det ekte for de unge, de under 20 år og nedover, som stadig påvirkes av de sosiale mediene.

   Du har noe gode poeng, Kristina. Men jeg tror ikke det handler om jakten på det uperfekte: det handler om at unge skal tørre å være seg selv og de får mulighet til å bygge opp et sunt legeme og et sunt sinn, da må vi også vise det frem og gjøre en big deal ut av det, fordi det er viktig for fremtiden!

   1. kristinaandersen

    Men er ikke dette foreldrene til barna sin jobb? Sørge for at barna / de yngre skal bli trygge på seg selv, forstå at de ikke trenger silikon for å bli godtatt og bygge opp et sunt forhold til seg selv? Jeg takker 100% mine foreldre for de gode holdningene jeg har i dag, IKKE «uperfekte forbilder». 🙂

   2. Kristin Haugen Granli

    Kristina:

    Man skal ikke kimse av at noen barn er mer påvirkelige enn andre, samt andre mer sårbare. Det er vanskelig å legge hele ansvaret på foreldrene når barna tilbringer mer og mer tid borte fra dem. Det er også vanskeligere å kontrollere hva barna ser på og hvem de er med. Det er langt flere personer som virker inn på et menneske.

    Det var annerledes når vi var små, du og jeg er like gamle, derfor er det vanskelig å kanskje anerkjenne unges utfordringer i en stadig mer kompleks verden, på godt og vondt.

 4. Du er fin uansett! Det er vi alle.. Synes det er så leit at folk skal se opp til idealer som faktisk ikke er sanne. Du er et fint forbilde, Kristina <3

  1. kristinaandersen

   Tusen takk, Charlotte <3

 5. Hva med de yngre som følger deg og andre bloggere? Som ser opp til dere? Det er ingen selvfølge at de har samme oppfatning. Og hvis du er så komfortabel med å være din naturlige selv, hvorfor er det ikke det vi ser i bloggen din som helhet? Til syvende og sist er det hvordan vi velger å fremstille oss i sosiale medier som gjør at vi er kommet til det punktet hvor man faktisk må påpeke at dette er mitt naturlige meg, eller slik er mitt normale jeg. All ære til de som gjør det – for generasjonen som kommer trenger å få vite at det naturlige og normale enda eksisterer – det er nemlig ikke det vi ser i like stor grad lenger, blant annet pga bloggere.

  1. kristinaandersen

   Fordi jeg har ikke et behov for å vise meg uten sminke 365 dager i året for å få frem et poeng, Maja 🙂 Når man jobber med å ta bilder av seg selv, er det klart man ønsker å ta på seg litt sminke for å se fresh ut. Det er det vel ikke noe galt i? Det gjør meg ikke til et dårligere forbilde av den grunn. Dette med å vise seg uten sminke gjør jeg titt og stadig, flere ganger i uka på snapchat som er en litt mindre uhøytidelig kanal for meg. Men jeg påpeker det ikke, og gjør ikke noe ut av det. Min lesergruppe er i alderen 22 – 36 år, voksne nok til å ta sine egne valg mener nå jeg. Man må ikke løpe rundt uten sminke på hvert eneste bilde mens man påpeker dette og gjøre seg verre enn hva man egentlig ser ut på bilder, for å få frem et poeng. Men det er min mening, da 🙂 Og du har selvfølgelig lov å ha din <3

   1. Jeg skjønner ikke hva forskjellen vil si dersom man påpeker det eller ikke?

   2. kristinaandersen

    Etter min mening er en sterkere og mye tøffere måte å gjøre det på – uten noen form for «unnskyldning» til hvorfor man kanskje ser «mindre smashing ut» på akkurat den type bilde. Men, vi kan være enige i å være uenige i dette Karoline 🙂

   3. Åå, da skjønner jeg bedre! Dette er jeg også faktisk helt enig i. Man trenger virkelig ikke unnskylde seg for å vise den siden også!

 6. Dette syns jeg var ordentlig bra skrevet! Skummelt nok tror jeg mange på en sliten og trett hverdag tror at bloggere og instagranmere er og har det perfekte liv. Men jeg håper og tror også at hvis vi tenker oss om to ganger, skjønner at det ikke er slik disse ser ut og har det 24/7. Det er jo slik med oss selv også, de fleste steller jo seg til jobb/skole/sosialt liv. Men vi går jo ikke rundt stelt og pyntet en dag vi bare er hjemme, på butikken eller på trening vi heller. Vi er alle helt vanlige mennesker, selv om vi jobber innen blogg, mote, sykepleier, butikk, kontor eller barnehage. Av og til er vi sminket og pyntet, av og til er vi usminket og i slitte joggebukser.

  1. kristinaandersen

   I blant kan det være fint å tenke litt lengre enn nesetippen, fordi vi er alle bare mennesker. Og jeg fatter ikke at det er så vanskelig å forstå <3 Takk for fin kommentar, Christine 🙂 Klem!

 7. Nå virker du egentlig bare bitter fordi du ikke har blitt spurt eller er med i kampanjen om UperfektePiker selv. Selv om du føler det på denne måten så må du forstå at svært mange jenter i dag ikke gjør det. De føler press fra mange kanter og vil selv prøve å fremstå som forbildene dere på sosiale medier (altså, perfekt). Jeg liker bloggen din og at du tør å stå for, å ha meninger om ulike tema. Men akkurat dette temaet synes jeg faktisk skal ha fokus, slik at de jentene som ikke har det så greit kan få se hvordan ting egentlig er.

  1. kristinaandersen

   Jeg har fått med meg denne uperfekte piker kampanjen, og syns det er fint, jeg! Jeg følger blant annet Karoline Wollan som er med på instagram, og jeg finner henne ekstremt inspirerende. Såå fin og fresh!! MEN, poenget mitt er: vis gjerne frem uperfekte sider, det er jo så bra! Men gjør det uten å mase om at «seee så uperfekt jeg er, seee så vanlig jeg er, seee så mye kviser jeg har». Er dette nødvendig? Et bilde sier ofte mer enn tusen ord, og det utstråler selvtillit og poenget så ufattelig mye mer enn hva en lang selvhjelpsregle under bildet gjør 🙂

 8. Skrivingen din er on fire om dagen!! Er så absolutt enig med deg. Syns det har gått altfor langt med alt det «uperfekte» om dagen.

  1. kristinaandersen

   Tusen takk, Tina!! <3

 9. Tror uansett det er viktig for noen jenter (spesielt de unge) å forstå at det ER LOV å være uperfekt. Det har vært alt for mye fokus på flink pike, alltid være plettfri og perfekt. Jeg synes det er flott at det blir tatt opp i samfunnet, slik at kanskje spesielt de unge får opp øynene og begynner å elske seg selv for AKKURAT den de er. Det er det som til syvende og sist er viktigst. Men skjønner at det blir litt too much innimellom, men det er en sak som bør få litt lys akkurat nå.

  1. kristinaandersen

   Absolutt en sak som burde få litt lys <3 Det eneste jeg er smålei av er at det skal gjøres en big deal ut av å vise seg frem uten sminke eller vise seg frem sliten etter jobb – to ting som er helt normalt. Og hvis man ønsker at det normale og uperfekte skal bli godtatt, hvorfor ikke normalisere det når man viser det frem? Spør du meg er det så utrolig mye mer givende å bare se en helt random snap av f.eks en blogger uten sminke, som IKKE påpeker i tekste at "100% sminkefri".. Orker ikke, hehe! Det enkle er ofte det beste 😀

 10. Supert skrevet Kristina!

  1. kristinaandersen

   <3 <3

 11. Gud ja, så enig! Er drit lei hele det opplegget. Har sagt det hele tiden, det dummeste jeg ser er store oppslag som f.eks skriker «SE KVISENE! KJENDISENE ER SOM OSS VANLIGE DØDELIGE!» Osv…. nei tuller du, er kjendiser vanlige folk de og?? WOW. Det er virkelig fordummende. Og det med at man er et forbilde for yngre lesere og derfor burde kutte ut alt «fake» fordi de er for unge til å skjønne det, blir også for dumt. Ungdommer er ikke dumme, som oftest er det foreldrene som er det og som ikke henger med/følger med. De har hovedansvaretfor ungene sine, ikke alle andre. Men så er det jo lettere å skylde på skolen, bloggere, kjendiser og instagram enn å ta seg selv litt i nakken. 😛

  1. kristinaandersen

   Alltid lettere å skylde på andre, enn å heller jobbe med å finne tryggheten i seg selv 🙂

 12. Ingen er perfekte 24/7, men noen (les enkelte influencers med maaaange følgere), fremstiller livene sine sånn – og det skaper uheldig press. Jeg kan selv skrive under på at jeg har sammenlignet meg selv og mitt liv, med noen av disse glossy influencerne – og blitt ordentlig syk av det. Heldigvis lærer man – og noen tør heldigvis å værra seg sjæl sånn folk flest er 🙂

  1. kristinaandersen

   Jeg forstår hva du mener, kjære deg <3 Enkelte er verre enn andre på dette med den "perfekte livsstilen", men det er så viktig å finne tryggheten i seg selv 🙂 Jeg skal garantere at disse influencerne som reiser verden rundt, fester fire ganger i uka og stadig drar kortet på svindyr shopping – er like slitne og lei som alle andre i blant. Kanskje føler de seg faktisk mer slitne enn hva andre faktisk gjør, hehe. Det er bare en FASADE, noe som er viktig å hukse på 🙂 Under sminken og fine outfits, vi alle bare mennesker. Klem <3

 13. Jeg går uten sminke hver dag. For meg er det normalen. Jeg føler meg best uten og for å føle meg bra før jeg skal dusjer jeg og en gang i blant tar jeg solarium for å få litt farge. Kjempe deilig å ha det sånn egentlig. Har aldri vært i nærheten av å føle på det presset jeg opplevde rundt meg som yngre.

  1. kristinaandersen

   Så herlig, Vilde!! Viktigste er at man har det bra med seg selv 😀

 14. ah, herlig lesing ! =D

  1. kristinaandersen

   <3

 15. Kunne ikke vært mer enig. Skal ikke være nødvendig å unnskylde seg for hvordan man ser ut, uten sminke. Vi er sånn vi er, ferdig med det, komfortabel eller ikke.

  1. kristinaandersen

   Amen!

 16. 👏🏻🏆Beste jeg har lest på lenge!

  1. kristinaandersen

   Takk Monica! <3

 17. Amen Kristina!! Kunne ikke vært mer enig med deg!

  1. kristinaandersen

   Takk Siljemor ;*

 18. Syntes du har et bra og viktig poeng Kristina!
  Jeg liker godt bloggen din for at du kan være litt uhøytidelig og også dele de dagene du har som er dårlige med oss lesere!
  Men når det er sagt, så klikker ihvertfall jeg meg inn på de forskjellige bloggene for å få inspirasjon og rømme litt vekk fra virkeligheten.. så vær fin og fjong og perfekt også, den trøyte hverdagen trenger det også!! <3

  1. kristinaandersen

   Tusen takk for kjempefin kommentar, Anna!! <3

 19. Halleluja. Sunt perspektiv. Passer perfekt å lese dette i det jeg er på vei til litt shopping og må bla innom Vinmonopolet. Jeg er i joggebukse, dunjakke, lue og hals og store hodetelefoner. Ganske slakk stol. Pluss at jeg er i nattevakts modus. Man kan jo bare gjette om denne 30 åringen blir spurt om leg på polet!! Klem fra meg til deg, hilsen Anja

  1. kristinaandersen

   HAHA!! Heia deg, Anja 😀 <3

 20. Hei Kristina! Jeg ville bare fortelle deg at selv om jeg alltid syns du er pen, så er du så HIMLA VAKKER på det bildet på julaften uten sminke! Smilet ditt på det bilde er den vakreste sminken du kan ha 🙂

  1. kristinaandersen

   Ååå, takk snille deg!

 21. Hei Kristina

  Har du denne lampen i gull/grønn eller smoke/svart? 🙂

  https://www.room21.no/no/artiklar/amp-pendel-l-smoke-svart.html

  Mvh Madeleine

  1. kristinaandersen

   Smonke/svart <3

 22. Dette er grunnen til at alltid har vært favoritt bloggeren min! Må også få sagt at jeg synes at bloggen din virkelig har blitt tatt til nye høyder i det siste. Jeg blir SÅ utrolig inspirert av deg. Du virker som en helt fantastisk person<3 du takker ofte oss lesere for at vi leser bloggen din, jeg vil takke deg for at du gir oss denne bloggen å lese🙊❤️ Du er helt rå.

  1. kristinaandersen

   TUSEN takk, Helene!! For en fin start på dagen å våkne til denne kommentaren 😀 Blir så utrolig glad!! DU er rå, hihi!! Stor klem <3

 23. Halleluja – tusentall for at du satte dette på kartet Kristina! Jeg er faktisk ganske lei av å se at folk har et sterkt behov for å «unnskylde» hvordan de ser ut eller en sterk trang til å «skvise ut magen» for å illustrere at man ikke er sylslank, nedbitte negler fordi man syntes fake negler er juks, fett hår fordi man ikke har sponset time hos frisør, eller tar bildet av huset som jævlig ut etterfulgt av «har ikke tid til å ha et strøkent hjem 24/7, da ikke alle har den luksusen å kunne gå hjemme hver dag – noen må faktisk ha en ekte jobb!». Jeg har bodd fler år i utlandet og må si jeg sterkt misliker den norske mentaliteten. Janteloven lever i beste velgående, og for Guds skyld, stikk ikke nesa frem og skryt av noe som helst – du skal ikke tro du er bedre enn alle andre! Man kan si mye om at bloggere har et ansvar ifm at de når ut til flere mennesker enn enkeltmann i gata, men det er på tide å slutte å go bloggere skylden for alt her i verden. Foreldre må gi barna sine sunne verdier, holdninger og oppmuntre mer – bli den beste versjonen av deg selv. Du kan hvis du vil! 🙂

  1. kristinaandersen

   AMEN!! DU sa det 100%!! <3

 24. Aaaamen ! 🤗😇

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *