JULEBROWNIES

Jeg elsker jul, og jeg digger hjemmebakt brownies. Så hvorfor ikke kombinere disse to herlige tingene til en gøyal julebakst? Her om dagen bakte jeg en helt vanlig brownies i langpanne, og presset ut figurer med pekkerkakeformer. Resultatet ble veldig populært, og jeg tenkte å dele denne skjønne oppskriften med dere. Du må gjerne doble oppskriften om du ønsker enda mer julebrownies. ♥

Du trenger:

200 g kokesjokolade ♥ 200 g smør ♥ 4 dl sukker ♥ 4 egg ♥ 3 dl hvetemel ♥ 2 ts bakepulver

Det første du gjør er selvfølgelig å forvarme ovnen, til 175 grader. Smelt smøret, brekk opp sjokoladen og tilsett i gryta sammen med smøret. Så rører du sammen egg og sukker i en bakebolle for seg selv, før du blander i den avkjølte blandingen med smør og sjokolade. Ha i hvetemel og bakepulver, rør deigen jevn. Så tar du kaken og smører den utover et bakepapirkledd stekebrett. Jeg stekte browniesen i cirka 15 minutter, dette fordi jeg gjerne ville ha kaken seig inni. Ønsker du ikke det, steker du den litt lengre. La kaken avkjøle seg helt, før du bruker pepperkakeformer til å lage ønsket form.

❥ ❥ ❥

11 kommentarer

 1. Nam! Dette må prøves:)

  1. kristinaandersen

   Yay! Så gøy 😀

 2. OMG. Amazing. Må bakes. 😉

  1. kristinaandersen

   Do it! 😀

 3. Tnå søte! Dette skal prøves ut! Du virker så finflottsnill&god! Kos deg masse med dine kjære i førjulstiden 🙂

  1. kristinaandersen

   Tuusen takk snille!! Og samme til deg, Karoline <3

 4. Hva er julete med vanlig brownie formet som pepperkakemenn? Hadde håpet en ny vri på noe julekrydder eller kanskje med et hint av mandarin? 🙂

  1. kristinaandersen

   Det kan du legge til selv om du ønsker det 😉

 5. Så kreativt! Dette må jeg prøve ut 🙂

 6. Fryser du de eller holder de seg i boks?

  1. kristinaandersen

   De kan gjerne fryses 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *