MITT EGET SJOKOLADEHUS

Advertisement

annonse

For aller første gang har jeg bygget sjokoladehus! En morsom og annerledes vri på pepperkakehuset vi alle styrer med når desember plutselig banker på døren 😉 Freia spurte om jeg ikke hadde lyst å prøve meg på dette fine sjokoladehuset, og jeg jublet av glede når jeg fikk oppgaven. Jeg elsker jo alle slike ting og kunne nesten ikke vente med å bygge mitt helt eget sjokoladehus.

SANTAS HOUSE

HO-HO-HO

Altså, se på dette resultatet! Jeg er så sykt stolt! Dette har jeg bygget sammen med ei fin venninne, og det er ganske ulikt meg å ta tålmodighet til slike ting, så jeg skal ærlig innrømme jeg knakk ett par uheldige sjokoladeplater mens jeg holdt på…. Haha! Men det var bare til å finne frem den lille tålmodigheten jeg ble født med, skru på julemusikk og gi meg selv tid nok til å kose meg mens jeg holdt på uten å stresse. Ikke minst var det så koselig å gjøre det sammen! For julen skal jo være nettopp koselig, ikke sant? Når vi ble ferdige med huset og fikk se resultatet, ble jeg så stolt og fornøyd at jeg filmet min lille julelandsby og sendte rundt til absolutt alle jeg kjenner for å vise 😉 Og jeg har gledet meg så til å vise dere også, for bare se så utrolig koselig det ble.

Til et sjokoladehus trenger du:

5 plater med Freia Melkesjokolade 200 g – 1 pose Non Stop – 1 boks Melkehjerter

Fremgangsmåten er veldig enkel, men du må være forsiktig, bruke en skarp kniv og ta deg god tid. Først kan du starte med å smelte litt melkesjokolade i et vannbad, som du skal bruke til å lime sammen huset. Så starter du med husets to langvegger, hvor du skjærer av en rad på kortsiden for riktig lengde på husveggen. Om du ønsker vinduer, skjærer du også ut dette eller så kan du bruke Melkehjerter med litt melis for en annen type vinduer. Når dette har stivnet, bygger du taket, dører, limer på og pynter slik du ønsker. En full og veldig fin video som viser riktig fremgangsmåte finner du HER, den hjalp meg veldig mens jeg holdt på. Når huset var helt stivnet og ferdig, plasserte jeg det på en svart plate og begynte pyntingen. Melis skulle bli til snø, stjernefnugg og en pose med Freia sine Snøperler for å bygge nettopp snøballer. Videre plasserte jeg lyslenke, reinsdyr, julebil og gudene vet hva for å bygge min egen lille landsby. Og resultatet ble over all forventning, gud så koselig!

Bygg ditt eget sjokoladehus

Hva syns dere? I love it! Nå må jeg bare passe godt på sjokoladehuset hver eneste gang jeg har lillebror på besøk, han venter nemlig veldig på at det skal knuses og spises. Det skjer ikke før etter jul, for å si det sånn… Haha! Dette skal stå og lyse så fint opp i absolutt hele desember, jeg syns det er helt fantastisk koselig og har uten tvil fått meg en ny juletradisjon. Har du lyst å bygge ditt eget Sjokoladehus? Del ditt bilde av ditt Freia Sjokoladehus på instagram med #freiasjokoladehus og tagg @freia_norge i bildet ditt, så er du med i trekningen av en magisk tur til FreiaLand sammen med opptil tre familiemedlemmer eller venner. Aldersgrense for å bli med er forresten 18 år.

22 kommentarer

 1. Så utrolig fint.Må være det fineste jeg noen gang har sett,flink du er.Takk for alle dine fine gjennomførte jule innleggene du har for tiden.

  1. kristinaandersen

   Tuuusen takk!! Jeg blir så glad 😀

 2. Oi! Så utrolig vakkert:-) dette vil jeg prøve å lage.sååå koselig! .men jeg lurte på disse lyslenkene dine , du skrev de var fra sirius..hvilken butikk fører det? Hvor kan jeg få kjøpt det?

  Juleklem fra Rebecca

  1. kristinaandersen

   Hei Rebecca! Du kan kjøpe slike lyslenker på IKEA også, halve prisen og akkurat like gode 🙂 Juleklem tilbake!

 3. Oi, så stilig! Det ble kjempefint <3 kanskje jeg skal prøve dette, eeelsker jo melkesjokolade høyere enn Mont Everest;) pyntet du med hjerter ? Ser de ikke på bildene 🙂 har du hatt en fin helg ?

  1. kristinaandersen

   Nei, jeg tok ikke hjerter. Men lurer på om jeg skal gjøre det en av dagene 😀 Har hatt en kjempefin helg, det håper jeg du også har Bell <3

 4. Hvor er fatet du har satt huset på fra?:)

  1. kristinaandersen

   Cooee 😀

 5. Nyyyydelig, Kristina. Blir så inspirert av bloggen din 🙂 Klem

  1. kristinaandersen

   Tusen takk Christine <33

 6. Hvor er den søte julebilen fra? 😀

  1. kristinaandersen

   House Doctor 🙂

 7. Så nydelig! Og veldig kult å lage det av sjokolade i stedet for pepperkake! Den bilen med tre på taket var bare helt nydelig, hvor er den fra? Juleklem

  1. kristinaandersen

   Ikke sant Iselin, den er supersøt! House doctor, kjøpte den i fjor 🙂 Klem!

 8. Hvor er bilen kjøpt? 🕯🎄

  1. kristinaandersen

   Den er fra i fjor, house doctor 🙂

 9. Utrolig fint 🙂

  1. kristinaandersen

   <3

 10. Åh dette var en god idé! Er ikke såå glad i pepperkake, men sjokolade, det elsker jeg 😍 Du har som sagt ikke skuffet med juleinnleggene, du er super! Lag deg en fin uke ❤️

  1. kristinaandersen

   Tuusen takk Tina!! God mandag til deg <3

 11. Hei Kristina! 🙂
  Nydeilg julehus! Vart skikkeleg inspirert her, så no er straks vårt kunstverk også klart! 🙂
  Kor har du kjøpt det svarte brettet som huset står på?
  Tusen takk for all inspirasjon og for Norges BESTE blogg!
  Mvh Irene

  1. kristinaandersen

   TAKK for fine ord, Irene <3 Brettet er fra Cooee 🙂 Klem!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *