LA OSS SNAKKE LITT OM TANNHELSE

innlegget er sponset av Listerine®

Som helt sikkert alle vet, er at jeg er ekstremt opptatt av å ta vare på tennene mine. Jeg er som kjent hysterisk livredd for tannlegen, og med en odontofobi diagnose – gjør jeg mildt sagt alt for å slippe hull i tennene. På seks år, har jeg (bank i bordet..) kun hatt ett eneste hull i tennene mine. Og det er altså den tanna jeg går med nå, som snart må behandles – men jeg utsetter så lenge jeg kan og tar vare på den for at den ikke skal bli enda dårligere. Så at jeg er flink med tannhygiene, er det ingen tvil om! Og det burde alle være, tennene våre skal vi ha hele livet og det er så viktig å være nøye på dette området.

Jeg har tre ting jeg bruker: elektrisk tannbørste, tanntråd og munnskyllevann. I dag vil jeg snakke litt om sistnevnte! Etter en heftig runde med en alt for sterk tannbleking som jeg kjøpte når jeg var i USA, ble emaljen min såpass slitt at nå må jeg ha en pause fra nettopp dette. Men hvite tenner er så utrolig viktig for meg, så jeg har funnet en løsning for å beholde den fine hvitfargen jeg har. Listerine® har et munnskyllevann som heter Advanced White, som jeg gjerne vil anbefale videre. Det er nemlig helt genialt! Skyllevannet danner en beskyttende hinne over tennene dine som forebygger fremtidig misfarging, inneholder esteriske oljer som rengjør tannoverflaten og har selvfølgelig også fluor i seg – for å styrke tennene. Jeg bruker dette morgen og kveld etter tannpuss, skyllevannet har en smak av mint og gjør at munnen føles skikkelig fresh etter bruk.

Er du flink til å ta vare på tennene dine? Jeg kan ikke få sagt nok hvor viktig det er! Akkurat nå har Apotek 1 en kampanje på Listerine® Advanced White, som gir deg munnskyllevannet på halvpris. ♥

15 kommentarer

 1. Listerine er ikke bra for tennene. Det medelever emaljen fordi den er for sterk for tennene dine. Det er noe du absolutt IKKE skal anbefale videre.
  Hilsen dattera til en tannlege.

 2. Tannlegestudent

  Du burde ikke skylle med listerine etter tannpuss!!! Dette fordi det er som du sier et munnskyllevann og ikke fluorskyll. Det inneholder kun 0.05% (2.3 mg) Fluor noe som er mye lavere enn anbefalingene som er 0.2% (9.2 mg) fluor for fluorskyll etter tannpuss. Du senker fluorkonsentrasjonen din i munnen (du skyller bort mye av fluoren med et munnskyllevann som har så lavt fluorinnhold) Jeg vil heller anbefale deg å bytte til en type som har «0.2 % NaF» innhold (eks flux, nyco osv.). I tannkremen du bruker er det mye fluor og fluorskyll skal ha en ekstra beskyttende effekt på tennene så lenge den er 0.2%. Listerine har et for lavt innhold av fluor til at det oppnår en god nok beskyttende effekt og vil faktisk redusere den beskyttende effekten av tannkremen din når du skyller med den rett etter tannpuss.
  mvh
  Tannlegestudent

 3. Tannleger fraråder Listerine, det tar bort fluoren fra tannkremen og gir deg større sjanse for å få dårlig tannhelse. Det er altså mer skadelig å bruke Listerine, enn å la det være.

 4. Tannhelse er kjempeviktig! Men du husk å la tannkremen virke før du bruker Listerine, hvis ikke kan den skylle bort flouren i tannkremen (listerine har kun 10 % av det tannleger anbefaler å benytte), og dermed gjøre med skade enn nytte! Sjekk tv2 sin «helsekontrollen» sin sjekk av munnskyllevann, og særlig listerine, her: http://www.tv2.no/a/8604674/

 5. Denne må jeg prøve! Takk for tips =)

 6. Hvor lenge har du brukt den? Og hvordan er flour(?)-innholdet i den? Husker tannlegen min sa at kun EN type munnskyllevann hadde så mye flour at det hadde noe for seg å bruke, men husker ikke hvem hun sa det var.

 7. Hei Kristina!

  Hvor har du kjøpt genseren? Kjempefin!

 8. Takk for tipset.Må prøves.

 9. Ikke for å være kjip, men hvis munnskyllet inneholder mindre en 0,2% fluor, så ødelegger det virkningen av tannkremen din. For da skyller du vekk fluoren i tannkrem, akkurat som hvis du skyller munnen med vann etter du har pusset tenner.
  Så du burde sjekke hvor mye fluor den inneholder 😉

 10. Hvis du er så ekstremt opptatt av å ta vare på tenne dine om du sier, så burde du virkelig ikke bruke listerine. Ingen tannleger eller tannpleiere anbefaler dette produktet fordi innholdet av fluor er så lavt i forhold til f.eks flux eller nycodent sine munnskyll. Nok et eksempel på at penger betyr alt.

 11. Listerine er ikke bra, Google it 😉

 12. Hei! Får sjeldent svar de gangene jeg spør om noe, men prøver igjen jeg 🙂 Bruker du ikke premium white lenger og fikk du vondt av den? Er på utkikk etter tannbleking, men det meste har dårlig omtaler. Kan du anbefale noen? Har hørt positivt om premium white, men at siden dems er useriøs. De svarer ikke på henvendelser, sender ut regning og produkt hver mnd selv om man har sagt opp osv visstnok :/

 13. Hvorfor blir ikke kommentaren min med kritikk av dette produktet og at du reklamerer for det godkjent?

 14. Jeg vil bare opplyse deg om at Listerine hverken er bra for tannhelsen din eller slimhinnene dine generelt! Den gjør mer skade enn hva den gjør godt. Kjøp en nøytral fluorskyll på apoteket og hold deg unna disse reklameproduktene med alt for mye alkohol. Forstår jo at dette er reklame men ville bare informere deg om at alt Listerine lover ikke er sant 😊
  Mvh Tannlege Charlotte

 15. kristinaandersen

  Hei alle sammen <3

  Her kommer et felles svar til dere fra Listerine 🙂

  I Janssen Cilag AS støtter vi all forskning innen munnhelse og munnhygiene som er basert på
  anerkjente vitenskapelige metoder.
  Effekten til LISTERINE® ble nylig diskutert i media, som det er mulig noen av dere har fått med dere.
  Vi er sikre på at LISTERINE® produkter hjelper til å opprettholde god munnhelse når produktet
  brukes daglig, og dette er støttet av vitenskapen. Det er viktig for oss å dele oppdatert forskning med
  dere, slik at dere kan ta bevisste valg basert på kunnskap når dere anbefaler munnskyll videre til
  deres kunder.
  LISTERINE® er en av verdens mest testede varemerker innen munnskyll, med over 50 kliniske studier
  som underbygger munnskyllets sikkerhet og effekt. Kliniske studier har konsekvent støttet at det å
  skylle med fluorskyll med plakk-reduserende ingredienser etter tannpuss, er en effektiv måte å
  kontrollere plakk, hjelper til å styrke tennene og vedlikeholde god munnhelse1-7

  . Noen av studiene
  viser også at det å skylle munnen med munnskyll som inneholder fluor etter tannpuss, i motsetning
  til vann eller munnskyll uten fluor, kan hjelpe til å vedlikeholde eller forsterke tennenes eksponering
  av fluor 1-3
  .
  Forskning viser at en «kontroll» substans som hydro-alkohol-løsning (som er vann blandet med
  alkohol av farmasøytisk kvalitet) ikke er like effektiv som LISTERINE®. En vitenskapelig artikkel som
  vurderte 504 personer i 5 ulike studier med varighet over 6 måneder, viste at LISTERINE® munnskyll
  ga en signifikant munnhelse-fordel sammenlignet med “kontroll-gruppen"8

  . En annen publikasjon
  viser også at det å skylle munnen med munnskyll som inneholder fluor etter tannpuss, i motsetning
  til vann eller munnskyll uten fluor, kan hjelpe til å vedlikeholde eller forsterke tennenes eksponering
  av fluor 2
  .
  Det er anerkjent at fluor spiller en viktig rolle i det å forebygge hull. Flere vitenskapelige studier har
  konkludert med at både fluorskyll med en lav (for daglig bruk) og høy fluorkonsentrasjon (for ukentlig
  bruk), forebygger karies4

  . Munnskyll i LISTERINE®s produktportefølje inneholder eteriske oljer og
  fluorinnholdet i disse produktene varierer mellom 0,05% (225ppm) til 0,1% (450ppm), avhengig av
  produkt, på denne måten kan konsument selv velge hun/han preferer. Det eneste produktet uten fluor i
  LISTERINE® produktportefølje er LISTERINE® Professional Gum Therapy.
  Vi setter pris på tilbakemelding fra helsepersonell. Dersom du har spørsmål eller kommentarer.ngående våre LISTERINE® produkter, vennligst ta kontakt.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *