SJOKOLADESNURRER

Disse sjokoladesnurrene må være det beste jeg noen sinne har bakt! Jeg har alltid hatt så lyst til å lage slike fine snurrer, men aldri trodd jeg kom til å få det til. Men joda, med litt hjelp fra youtube og en liten dose tålmodighet, så fikk jeg det jammen meg til! Jeg må nesten le av hvor sykt stolt jeg ble av meg selv for disse bollene, sendte minst fem snaps til alle jeg kjenner for å vise hvor flink jeg hadde vært…. Haha! Jeg vet ikke hva som har skjedd med meg på kjøkkenet altså, men plutselig elsker jeg alt som har å gjøre med baking og kokkelering. Det er jo så gøy når jeg endelig får det sånn skikkelig til! For en mestringsfølelse 🙂 Så hvis du vil prøve deg en skikkelig god hvetebakst, må du prøve denne oppskriften. Absolutt noe av det beste jeg har smakt!

KRISTINA’S SJOKOLADESNURRER

Til ca 20 snurrer trenger du:

1 kg hvetemel – 5 dl H melk – 1 pose tørrgjær – 150 g smør – 1 ts salt – 150 g sukker – nugatti

Fremgangsmåte:

Ta alle de tørre ingrediensene i en bakebolle, og tilsett melken (som skal være litt lunken) mens maskinen jobber. La kjøkkenmaskinen elte i noen minutter, før du tilsetter smøret i bittesmå terninger mens maskinen går. Jeg lot den gå på rolig fart, og den stod vel i 15 minutter før jeg følte deigen var helt ferdig, fin og smidig. Dekk så bakepollen med plast, ta over et kjøkkenhåndkle og la den heve i minst 90 minutter. Da blir bollene så fluffy og gode! Så tar du ut deigen, kjevler den ut til en jevn firkant og tar på ønsket mengde nugatti. Brett halvparten av deigen over til midten, før du tar den andre delen slik at den dekker hele. Kjevle over en gang til, før du skjærer opp med kniv til ca 20 rette strimler. Flett så bollestrimlene, før du former til knuter. Om du er i tvil på hvordan du gjør det, søk opp «kanelfletter» på youtube – der får du en perfekt fremgangsmåte. Så skal bollene etterheves, i 30 – 40 minutter under kjøkkenhåndle. Når dette er gjort pengsler du over bollene med ett egg, og strø gjerne over litt perlesukker. Stek på 210 grader på nerderste rille i ovnen i 10 – 15 minutter.

. . .

Server og NYT! Verdens beste sjokoladesnurrer  Disse er forresten helt supre å fryse ned! Det gjorde jeg, og i dag skal jeg ha de med meg i bursdagsselskap. Fin søndag til dere alle!

16 kommentarer

 1. Så jo bare fantastisk ut. Skal bakes i dag.Perfekt på en søndag.

  1. kristinaandersen

   Enig! Fin søndag til deg 😀

 2. Hei hvor er den grå sofaen din i stua fra?

  1. kristinaandersen

   Muuto 🙂 Mail meg hvis du vil kjøpe den ;*

 3. Dette så nydelig ut. Er syk for tiden, og da fristet dette bare enda mer. 🙂

  1. kristinaandersen

   God bedring kjære deg <3

 4. Har ikke du glutenallergi? Ref. til innlegget der du skrev du måtte ha glutenfrie rundstykker (sponset innlegg der du fikk Hatting’s glutenfrie rundstykker) fordi du ble syk av hvete?
  Denne oppskriften må være døden for din mage og andre med glutenallergi.

  1. kristinaandersen

   Som sagt, jeg tåler gluten dårlig – men en sjelden gang i blant unner jeg meg det 😀 Så får jeg heller ta magesmellen som kommer med det….

 5. For noen utrolig lekre boller! Sånne skal jeg prøve å lage en dag:) Bare med et mandelfyll eller skikkelig sjokolade, nugatti er det kvalmeste jeg vet haha!

  1. kristinaandersen

   Sikkert digg uansett hva som er inni 😀

 6. Den røde kåpa på snap er så fin! Hvor er den fra? Need<3

  1. kristinaandersen

   Veronica B Vallenes, kjøpt på Høyer 🙂 Klem!

 7. Åh, tips til neste gang : noen bilder underveis ?? 😍😍

  1. kristinaandersen

   Notert! 😀

 8. O M G!! Altså, vann i munn! Skulle gjerne hatt meg et par sånne i dag altså, hah <3 Håper du får en nydelig søndag, fine du. Stor klem
  http://www.charlottetunes.no

  1. kristinaandersen

   Like måte Charlotte ;*

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *