HORN MED OST & SKINKE

MmmMMm

Åh! Tidligere denne uka var jeg på besøk hos Marianne, hvor vi hadde bestemt oss for å bake noe skikkelig godt. Så da ble det hjemmebakte horn med ost og skinke! Vi bakte hele 36 stk, så nå er fryseren min fylt opp for en god stund fremover ;-) Dette er uten tvil de beste horna jeg noen gang har smakt, så hvis du vil overraske familien, barna, kjæresten eller en venn med noe ordentlig kos denne helgen – må du love meg å prøve denne oppskriften ♥

TIL 18 HORN TRENGER DU:

gulost – krydderskinke – ett egg til pensling
1 kg hvetemel – 1 pose tørrgjær – 2 ss sukker – 1 ts salt – 2,5 dl melk
3 dl vann – 65 g margarin – toscana krydder – gastromat krydder – havsalt

SLIK GJØR DU:

Ha alle tørrvarene i en bakebolle, inkludert litt av krydderet som jeg har nevnt – da smaker deigen ekstra godt! Smelt så margarin, ha i vann og melk som du varmer til cirka 37 grader. Rør væsken fint inn i melblandingen, her må du gjerne bruke kjøkkenmaskin hvis du har det. La deigen heve i en og en halv time på et lunt sted. Når den er ferdig deler du deigen i tre, og kjevler ut til runde pizzadeiger – slik jeg har gjort på bildet. Del så opp i seks eller syv trekanter, ta på ost og krydderskinke, før du ruller hver av dem sammen til du får et horn. Etterhev så hornene i en halvtime, før du pensler de med egg og krydrer godt med toscana og gastromatkrydder, samt et dryss med havsalt.  Stek på 200 grader i 10-15 minutter til hornene er gylne. Avkjøl så på rist.

GOD HELG

Et ord: NAM! Dette ble såå fantastisk godt, og helt nydelig å ha til kveldsmat hvis du vil kose deg skikkelig :-) Disse skal uten tvil lages flere ganger! Ønsker du å få enda flere horn, må du gjerne doble oppskriften slik vi gjorde. Horn med ost og skinke er jo perfekt å f.eks ha med seg på jobb og skole som matpakke! God fredag, dere ♥

16 kommentarer

  1. Det var lenge du holdt deg unna gluten, gitt.

  2. Trodde du fikk vondt i magen av gluten jeg? :)

    1. kristinaandersen

      Det stemmer, M :) Hvis de leter tilbake i bloggen min, vil du lese at jeg i de siste fem årene har fortalt at jeg sliter med magevondt når jeg spiser gluten. Det du derimot også vil finne, er gode oppskrifter som både har hvetemel i seg, og noen som ikke har. Jeg har ikke cøliaki, og spiser derfor gluten en sjelden gang i blant. Så får jeg heller ta «magevondt» smellen etterpå :) Begge deler er en stor del av kostholdet mitt, selv om jeg som oftest velger glutenfritt over vanlig bakst, nettopp pga vondt i magen. Men i blant må jeg bare, FOR HVETEBAKST ER SÅ DIGG <3 Haha! :D

  3. NAM! Sikkert et tåpelig spørsmål, men du veit ikke tilfeldigvis hvor mange kcl det er i disse? :-) Har så lyst til å lage, men redd for at de blir altfor usunne..

    1. kristinaandersen

      Jeg aaaaner ikke. Har aldri regnet ut kcal på matretter jeg har laget, så her kan jeg ikke hjelpe deg :) Husk det er lov å kose seg i blant, egentlig når enn du føler for det – uten dårlig samvittighet.. Livet er for kort til å ikke kunne unne seg et horn eller to <3

      1. Monica

        Godt svart:)
        Veldig enig!

  4. Nina refstie

    Nam, slike skal jeg lage! Takk for oppskrift

    1. kristinaandersen

      Så herlig Ninuuus <3

  5. Kristina, jeg er så glad for at du bare lager helt vanlige, gode horn! De aller fleste bloggere nå til dags sier du skal bruke fullkornsmel, sukrin og lettost (eller ikke ost i det hele tatt)… i utgangspunktet er jeg opptatt av å spise sunt, men som jeg ser du sier i en kommentar over her, man lever søren meg bare en gang! Kan vi ikke bare spise det vi ønsker liksom? Ellers liker jeg bloggen din veldig godt :D

    1. kristinaandersen

      Herlig Ingvil :D <3

  6. Åå, jeg elsker slike horn! Lager ofte en god ladning, og så fryser jeg ned en del :-) Da har jeg til å ta opp til lunsj og slikt – digg!! Disse skal jeg prøve ut!! Takk for oppskrift <3

  7. Åh, de ser himmelske ut, rett og slett! Tusen takk for tips og oppskrift:D

  8. Åååå de virket gode. Men tipper at på bildene dine er de finere enn mine vil bli 😀😀 men skal testes en dag. Klem fra meg til deg, hilsen Anja

  9. Jeg er imponert over hvor fint arbeid du legger ned i bloggen for tiden!
    Synes du stort sett alltid leverer, og bildene er super delikate!

    En fryd å klikke seg inn:)

    1. kristinaandersen

      Gjør meg så glad å høre! Tusen takk Monica <3

  10. Disse skal prøves, så veldig delikate
    ut 😄👍 Anbefaler deg å prøve spelt istede for hvetemel om du har mye magevondt. Fungerer veldig godt her hjemme, å man kan fortsatt bake deilig bakst 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *