VIL DU SLUTTE Å SNUSE?

Dette innlegget har vært etterspurt lenge fra dere, men jeg ville være 100% sikker på at jeg klarte å faktisk slutte ordentlig med snusen før jeg tilbydde min eksperthjelp på dette feltet… Hehe! Det hadde vært litt småkjipt hvis jeg hadde falt tilbake i dårlige vaner, men det har jeg ikke! Nå har jeg vært snusfri i 60 dager, og jeg har unngått å få i meg over 1551 snus. Hvor sykt er ikke det? Jeg er en av de galningene som snuste godt over en boks hver eneste dag, og aldri trodde jeg skulle klare å slutte fordi jeg var så innmari avhengig at jeg klarer ikke beskrive det en gang. Men jeg var rett og slett drita lei av å være såpass avhengig av noe, samtidig som at jeg ikke ønsket at noe skulle ha en så heftig påvirkning i hverdagen min. Nå har jeg gått såpass lenge uten snus, den verste kneika er for lengst over – så jeg tenkte å dele mine beste tips med dere 🙂

HVORDAN SLUTTE Å SNUSE

Last ned appen som heter Slutta. Den har vært en enorm hjelp og motivasjon for meg! Her teller du både dager, timer og sekunder siden du sluttet med å snuse, du får beskjed over hvor mye penger du sparer og hvor mange snus du har unngått i få i deg. Det er helt overraskende motiverende altså! Nå har jeg vært snusfri i 60 dager, og jeg har spart langt over fem tusen kroner. Appen sender i blant motiverende meldinger til deg, og den helper faktisk skikkelig med å holde seg på rett sti. Så, hvis du skal slutte med snus – last ned denne med en gang.

 De tre første dagene er verst. Fy søren så ille disse dagene er! Jeg svettet som en gris om nettene, fikk ikke sove, svettet på dagene, cravet snus så mye at jeg begynt å grine, var hissig og konstant sulten. Men når disse døgnene er over, blir alt så mye bedre. Her må du finne ut hva som er best for deg. Noen foretrekker å ha mye å gjøre, for å få tankene over på noe annet. For min del ville jeg være alene, drikke pepsi max og hate livet på sofaen mens jeg så serier. Dette funket for meg, og jeg følte meg mye bedre etter de tre første døgnene. Det er viktig at du tilpasser hverdagen etter dine behov så godt det er mulig den første tiden, hvis ikke er det lett å gå på en smell.

Drikk masse vann, dette er viktig! Fyll også opp med frukt, bær og gjerne kesam / yoghurter – slik at du kan spise noe som både er godt og sunt når du blir kjesken. For er det en ting som er 100% sikkert når man slutter med snus, så er det at matlysten fyker i taket. Fy søren! Det er ingen tvil om at jeg har lagt på meg noen kilo etter at jeg kuttet snusen, det har blitt fler enn én tur i godteriposen, for å si det sånn. Derfor kan det vært lurt å ha noe som både frister og smaker digg, samtidig som det ikke er godteri – tilgjengelig hjemme. Slik slipper du å klikke helt, løpe til butikken og kjøpe snoperi for halve Afrika – kun fordi du ikke hadde en shit som fristet hjemme. Ja, jeg snakker av god erfaring! Haha..

Jeg gikk masse turer i denne tiden, uten bankkort – slik at jeg ikke skulle droppe innom butikken for å snike med meg snus hvis fristelsen skulle overta hjernen totalt.. Haha! Det å komme seg ut hjelper veldig, bare spaser og la tankene fly. Ikke gå hjem før du har fått ut energien og koblet av hodet. Det ble både morgentur og kveldstur på meg i den første perioden, i tillegg til masse trening. Finn ut hva som får deg til å tenke på noe annet, og gjør mye av det. Det å være fysisk aktiv hjelper veldig.

Den brune og svindyre klumpen du dytter under leppa er farligere enn du kanskje tror. Nye studier viser at snus er nøyaktig like farlig som røyk, noe som virkelig burde være god nok grunn i seg selv til å slutte.

Ikke snus på fest. Jeg snuste faktisk på lørdagskvelden når jeg var ute i Oslo for noen helger siden, og trodde jeg skulle krepere av sorg når jeg våknet opp fyllesyk på søndagen og higet etter mer snus. Det var en ille følelse altså, men heldigvis falt jeg ikke for fristelsen med å kjøpe ny boks. De gangene jeg er ute nå skal jeg virkelig prøve å holde meg helt unna, fordi det er så fort gjort å havne tilbake i dårlige vaner. Jeg sluttet jo å snuse en annen gang for cirka ett år tilbake, og det var nettopp tanken på at jeg klarer å bare ta en snus som gjorde at jeg begynte igjen. Nei, pass på at du ikke går i den fella.

Etter rundt en eller to uker uten snus, vil du oppleve en helt syk energi. Det gjorde i hvert fall jeg, og det tok seriøst helt av.. Haha! Jeg trente som en tulling for å prøve å bli sliten, men hadde likevel mer energi når økten var over. Så jeg dro hjem, vasket hele leiligheten, gikk lang tur med Milo, ryddet skapene mine, sorterte i alle skuffer…… and the list goes on! Jeg vet ikke helt om denne super-energien var deilig eller irriterende, kanskje en blanding av begge deler. Det viktigste er å få den ut av kroppen så godt det lar seg gjøre 🙂 Lurer på hvorfor det er slik, egentlig? Når jeg tenker meg om har jeg generelt sett fått mer energi etter at jeg sluttet, noe jeg tror egentlig er fordi man konstant er litt i chillzone med snus under leppa.

Og du? Når du skal slutte med snus, så bare stopp. Ikke lur deg selv med å tenke at du skal trappe ned på snusen, eller gjør ting vanskeligere for deg selv på den måten. Det du gjør da, er kun å gjøre ting verre for deg selv og ha lengre tid med irritasjon. SLUTT den dagen du bestemmer deg for det, og pin deg gjennom helvette de første tre dagene. Klarer jeg som har vært helt ekstremt avhengig av snusen å slutte, så klarer jammen meg du også! Finn frem viljestyrken du så absolutt har, og bare gjør det. Ja, det er tungt som bare pokker den første tiden, men det går over før du vet ordet av det. Nå har jeg vært 60 dager uten snus, og jeg tenker helt ærlig ikke på det lengre en gang. Kan jeg, så kan du!

21 kommentarer på “VIL DU SLUTTE Å SNUSE?

 1. Henriette skriver:

  Jeg begynte aldri å snuse eller røyke.. gadd ikke. det smakte stygt og… Guttene med snus i leppa var så på min «not datable» liste 😉 Og sånn ble det til at jeg holdt meg unna 🙂

 2. :) skriver:

  Takk for innlegg 🙂 skal holde deg oppdatert om hvordan snus og røykeslutt går. Kommer til å lese dette innlegget hver eneste dag 😊

 3. Cec skriver:

  Har snust i ca 10 år! Prøvd å slutte flere ganger, men jeg finner alltid «gode» unnskyldninger for å begynne igjen, eller utsette det ^^ Har en samboer som hater at jeg snuser! Her går det en til to bokser om dagen.. Men nå ble jeg faktisk litt motivert! Kanskje jeg bare skal hoppe i det?:)

 4. Helene skriver:

  TUSEN takk for dette innlegget!! Jeg bestemte meg nå for å slutte, kastet akkurat boksen min! Om jeg holder på å knekke, skal jeg rett inn å lese dette innlegget! Du er en stor inspirasjon for meg <3 ha en super kveld videre!

 5. Lise skriver:

  Gratulerer og en kjempe klapp på skulderen til deg:) Jeg sluttet å røyke i fjor og brukte Slutta appen,den er helt fantastisk og det var faktisk det letteste jeg noen gang har gjort. 16 mnd røyk fri nå,har ikke sprekke en eneste gang. Jeg anser meg selv som røykfri og kommer aldri til å begynne igjen. Anbefaler alle og bruke Slutta enten om det er røyk eller snus. Lykke til videre 🙂

 6. Kristina Andersen skriver:

  Cec: Bare hopp i det, Cec! Mandag er dagen, er du ikke enig? Joooo 😀 Bare gjør det. Men du må ville det selv, hvis ikke er det ingen poeng i å prøve en gang 🙂

 7. Karoline skriver:

  Trengte dette innlegget nå!! Skal slutte på mandag! Gruer meg men vet at jeg mååå! Du er superflink som har klart det☺

 8. Silje skriver:

  Det er så skummelt! Jeg har prøvd så mange ganger selv, og klarte ikke leve rundt meg selv en gang. Haha ble så forbanna og grinete atte hjelp! Også snakka jeg med mange som har slutta og ikke snusa på 3-5 år, de føler ENDA et sug innimellom. Og akkurat det orker jeg ikke! Haha. Jeg skal (og må jo) slutte den dagen jeg blir gravid. Ingen har dødd eller fått alvorlige skader av snus enda vs røyk, IKKE at det er bra, men tror folk hauser det alt for mye opp bare

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *