Tagliatelle med kylling og fløtesaus

Jeg vil starte dagen med å dele en superdigg oppskrift! Denne retten har mamma laget til oss i alle år, og det er faktisk en av de aller beste middagene jeg vet om. En stor favoritt! Her hjemme kaller vi den bare tagliatelle-retten, pasta med kylling i fløte- og hvitvinssaus – med skikkelig gode smaker. Mmmm! Dersom du vil kose deg med noe godt til helgen, må du prøve ut dette.

TIL FIRE PERSONER TRENGER DU:

Fire kyllingfileter  Seks sjampingjong  En halv bunt frisk kruspersille En oppkuttet rødløk  Tagliatelle To fedd hvitløk Jarlsbergost En boks kremfløte To kyllingbuljong  1 dl hvitvin Salt og pepper

SLIK GJØR DU:

Kutt opp kyllingfileeten, og brun den i en stekepanne sammen med rødløk, hvitløk, sjampingjong, salt og pepper. Kok opp hvitvinen i blandingen, og tilsett kremfløten. La alt småputre i cirka 10 minutter, og ta oppi kruspersillen på slutten. I mens kan du koke opp tagliatellen. Server,  ha over raspet parmesan- eller jarlsberg ost og kvernet pepper. Bon Appétit

24 kommentarer

  1. Den helgen startet tidlig :D trodde først jeg hadde bommet helt på at det var torsdag i dag:)

  2. Helg? Det er torsdag morgen, fortsatt 2 arbeidsdager igjen ;p

  3. Camilla Acklam

    Det ser utrolig godt ut! Herlig med litt matinspirasjon til tider. Ha en super dag! :)

  4. Dette så godt ut!! Er hvitvin et must?

  5. stineheggem

    Så sinnsykt fint bestikk du har! Er det Hardangerbestikk? :)

  6. Ingvild F. Falck-Ytter

    Ahh, det så utrolig godt ut! Merker det er mye nytt jeg må teste ut i fremtiden, hihi <3

  7. Kristine

    Så godt ut :)

  8. Karoline

    Hva med og prøve en dyrevennlig variant istedet: stek løk og sopp i olje tilsett etterhvert mandelmelk/soyamelk + rismel som er glutenfri (eller vanlig hvetemel) + krydder og næringsgjær for ostesmak. Bland sausen med valgfri pasta og legg ovnsstekte tomater (gjerne stekt i olje og havsalt) over! Utrolig godt, enkelt og 100% avstand fra dyremishandling :)

  9. Mmm! <3

  10. Du må prøve tagiatelle, kyllingfile, 1 pakke pepperoni,1 pakke bacon, 1 boks creme frech og 4 – 5 SS suppebiljong (Ja, du leste riktig) den du finner i glass. Til nå har jeg bare sett den på meny. Den er helt fantastisk god og er min og alle i familien har spurt etter oppsktift etter jeg har servert det :)

  11. elisbaeth

    Hei Kristina, lurer på om du fikk sett programmet på matkontrollen om hvilken behandling hannkyllingene får i eggproduksjonen? Du gir jo ofte uttrykk for at du er opptatt av dyremishandling og slikt så ville bare høre om du har sett det og har noe kommentar til det?

  12. Kamilla Haaland

    Det så helt nydelig ut! :)

  13. Kristina Andersen

    elisbaeth: Det gjorde jeg, og vil skrive et eget innlegg om det :)

  14. Kristina Andersen

    Anonym: Gikk litt fort i svingen, hehehe..

  15. Kristina Andersen

    Anonym: Ja, i denne utgjør den mye syns jeg :)

  16. Kristina Andersen

    stineheggem: Nei, men husker dessverre ikke merke Stine <3

  17. Hei! Er det samme hvilken hvit vin man bruker? Så utrolig godt ut :-)

  18. Trygve Konglevoll

    Dette såg godt ut :D

  19. Det hørtes og så helt nydelig ut :) I kveld blir det hjemmelagd pizza her, og i morgen (bursdagen min) blir det indrefilet :)

  20. Hei!

    Matrettten så supergod ut! :))

    Har et lite relevant spørsmål til dette innlegget. Men håper på svar likevel!

    Du har så utrolig fine og hvite tenner.. Hvordan bleker du de? :)

    God helg til deg!!

  21. Hvor kommer buljongen inn?

  22. HEI BERGEN.Du kutter opp buljongen å tar den i sammen med fløten.

  23. Hvor er tallerkene fra? De var skikkelig fine!

  24. Lurer også på hvor tallerknene er fra? Kjempefine :)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *